Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΕΠΠΠ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΤΟΥ 10%

Ανακοινώσεις Προς Τα Σωματεία
Συντάχθηκε απο τον/την ΠΟΕΠΠΠ
Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2009 18:18

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289



Πόρισμα Επιτροπής



Μετά την ψήφιση νόμου περί φορολόγησης κερδών από τυχερά παιχνίδια, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή της ΠΟΕΠΠΠ με σκοπό τη μελέτη στοιχείων και το καθορισμό των λεπτομερειών που θα πλαισιώνουν το νόμο σύμφωνα με τη παράγραφο 4 του άρθρου 35. Λαμβάνοντας υπόψη ότι:



1.
φορολογητέο κέρδος είναι το ποσό που προκύπτει από την αφαίρεση του κόστους δελτίου από το συνολικό κέρδος.
2.
τα κέρδη φορολογούνται με 10%
3.
καταργείται το μέχρι σήμερα αφορολόγητο ποσό των 150 ευρώ.



Για καλύτερη και τεκμηριωμένη προσέγγιση αντλήσαμε στοιχεία από:

1.
στατιστικά στοιχεία παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
2.
παρόμοιες πρακτικές φορολόγησης παρελθόντων ετών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το παράδειγμα της φορολόγησης κερδών του Ιπποδρομιακού στοιχήματος του 1982.
3.
τη καθημερινή και μακρόχρονη εμπειρία των μελών της ΠΟΕΠΠΠ σε θέματα προώθησης και πώλησης των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ
4.
τη καθημερινή και μακρόχρονη τριβή με τους παίκτες των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, σε βαθμό τέτοιο που μας καθιστά γνώστες της ψυχολογίας του Έλληνα παίχτη.
5.
το ύψος των μέχρι τώρα χαμένων εσόδων του κράτους από την εξαγωγή εκατομμυρίων ευρώ σε παράνομες ανταγωνιστικές εταιρείες του εξωτερικού.
6.
την αναμενόμενη απώλεια εσόδων της ΟΠΑΠ ΑΕ από:

α. την παγκόσμια οικονομική κρίση

β. την πρόσφατη απαγόρευση του καπνίσματος.

Η μέχρι τώρα παγκόσμια αγορά παιχνιδιών αριθμολαχείων και κατεπέκταση και η Ελληνική, βασίζεται στη λογική της επανατοποθέτησης των κερδών (ανακύκλωση). Δηλαδή τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους σε μικροποσά (κάτω των 150 ευρώ), ώστε ο παίκτης να προτιμά να επανατοποθετεί τα κέρδη του στο παιχνίδι. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο συνολικός ανακυκλούμενος τζίρος να ξεπερνά τουλάχιστον τρείς φορές το αρχικό κεφάλαιο παίκτη. Αυτό με τη σειρά του κρατά τον παίκτη για περισσότερη ώρα στα πρακτορεία με συνέπεια τον αυξανόμενο τζίρο της ΟΠΑΠ ΑΕ, τα αυξανόμενα κέρδη για το κράτος.



Για το λόγο αυτό όλες οι διοικήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο προτιμούν να μην φορολογούν τα κέρδη των παικτών και όταν το κάνουν, επιλέγουν ένα μεγάλο αφορολόγητο, πέραν τετρακοσίων ευρώ (με βάση στοιχεία της European Lotteries σε δύο μόνο Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζεται φορολογία στα κέρδη των παικτών, με πολύ υψηλό αφορολόγητο της τάξης των 400 €)..



Είναι απολύτως σαφές ότι μια διαφορετική τακτική στην οικονομική πολιτική και ειδικότερα η φορολόγηση κατά 10% των κερδών χωρίς ποσό απαλλαγής θα επιβαρύνει το παιχνίδι σε τέτοιο βαθμό που θα προκαλούσε τεράστια απώλεια εισοδημάτων του κράτους από κάθετη πτώση τζίρου του παιχνιδιού η οποία με τη σειρά της θα επιφέρει:



1. Την απώλεια εσόδων του κράτους από τη μειωμένη

κερδοφορία της ΟΠΑΠ ΑΕ

1.
2. Την απώλεια εσόδων του κράτους από τη μειωμένη κερδοφορία των πρακτορείων



Η Π.Ο.Ε.Π.Π.Π από την θέσης είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η φορολόγηση κατά 10% των κερδών χωρίς ποσό απαλλαγής θα λειτουργήσει καταστροφικά σε βάρος των παιχνιδιών και κατ’ επέκταση στα έσοδα του Δημόσιου Ταμείου.

Οι πράκτορες από την πλευρά τους είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε πως λειτουργούν στην πράξη και τι ανταπόκριση έχουν στην πελατειακή βάση τους τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ. Μετά από σοβαρή αλλά και προσεκτική μελέτη της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των κερδών καταλήξαμε στις εξής σημαντικές παρατηρήσεις:



1.
1. Θα προκύψει δυσχέρεια στις συναλλαγές μεταξύ παίκτη και πράκτορά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μέχρι τώρα, 15 με 20 χιλιάδες συναλλαγές γίνονται πανελλαδικά ανά πεντάλεπτο στα πρακτορεία και όσες από αυτές γίνονται με κέρματα, είναι όλες σε ακεραία νομίσματα του μισού, ενός ή δύο ευρώ. Μετά την επιβολή του φόρου, οι συναλλαγές θα δυσκολέψουν αρκετά εξαιτίας της χρησιμοποίησης μικτών νομισμάτων (0,05 € 0,10 €, 0,20 €) λόγο της καθυστέρησης, με αποτέλεσμα αυτές να μειωθούν τουλάχιστον κατά 25%. (ενδεικτικά της δυσκολίας των συναλλαγών αναφέρουμε ένα παράδειγμα π.χ. στην περίπτωση του στοιχήματος , εάν παίζετε ένα παιχνίδι με 0,30 € ποντάρισμα με συντελεστή επιτυχίας να είναι 1.20 το κέρδος που θα προκύψει θα είναι 1.20 Χ 0,30 = 0,36 (σύνολο κέρδους) - 0,30 (αρχικό κεφάλαιο που είναι αφορολόγητο) = 0,06 λεπτά (καθαρό κέρδος που πρέπει να φορολογηθεί σύμφωνα με τον νόμο) και συνεπώς το συνολικό ποσό που θα πρέπει επιστραφεί στον παίκτη 0,354 λεπτά !!! (δεν υπάρχουν νομίσματα για αυτά τα ποσά ) Μετά από έρευνα της ΠΟΕΠΠΠ προκύπτει πως οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στο ενεργό πεντάλεπτο μεταξύ δύο κληρώσεων ΚΙΝΟ, είναι κατά 70% με ταυτόχρονη εξαργύρωση κέρδους, που σήμερα είναι σε ακέραια ποσά. Από αυτό το 70%, ένα ποσοστό τουλάχιστον 35% έως 40% είναι συναλλαγές που γίνονται μόνο με εξαργυρωμένα δελτία, ΧΩΡΙΣ δηλαδή την ανάγκη ο χειριστής του τερματικού να χρησιμοποιήσει ΚΑΘΟΛΟΥ κέρματα. Η εκτίμηση που προκύπτει από την έρευνα της ΠΟΕΠΠΠ, είναι πως η μείωση του τζίρου που θα προκληθεί εξαιτίας της χρήσης μικρών νομισμάτων 0,05 € 0,10 €, 0,20 € δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα ποσοστό της τάξης του 25 %
2.
2. Θα προκύψει μαθηματικά βέβαιη, μείωση του τζίρου των παιχνιδιών εξαιτίας του ποσού που θα παρακρατείτε κάθε φορά για την νέα φορολόγηση. Είναι γνωστό, όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό των παιχνιδιών, πως τα παιχνίδια οφείλουν την επιτυχία τους, άλλα λίγο και άλλα πολύ (π.χ. το ΚΙΝΟ), στην λογική της επανατοποθέτησης των κερδών. Τα νούμερα μας δείχνουν, πως το αρχικό κεφάλαιο που ποντάρεται στα παιχνίδια, μετά την ανακύκλωση του, αποφέρει συνολικό τζίρο που ξεπερνά το 330 % του αρχικού ποσού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ποσό που θα παρακρατείται από το 10% των κερδών, θα ισοδυναμεί με το τριπλάσιο αυτού σε τζίρο. Αν λάβουμε ως δεδομένο τα 226 εκατομμύρια ευρώ που προσδοκά να εισπράξει το Υπουργείο από το νέο φόρο, τότε οι συνολικές απώλειες σε τζίρο για την ΟΠΑΠ ΑΕ, θα προσεγγίσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ή περίπου το 20% του σημερινού της τζίρου.
3.
3. Ένας άλλος λόγος που είναι φανερό πως συνηγορεί στην μείωση του τζίρου είναι η αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του πελάτη εξαιτίας του φόρου και της επιπλέον αναμονής Είναι βέβαιο πως ο επιπλέον χρόνος, συνοδευμένος από την φορολόγηση του ελάχιστου ποσού κέρδους, θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των πελατών, τόσο ώστε ένα μέρος αυτών να διακόψει οριστικά την σχέση του με τα παιχνίδια και τα πρακτορεία. Δεν θα ήταν ασφαλής μια ποσοστιαία πρόβλεψη της απώλειας πελατών εξαιτίας αυτών των λόγων. Είναι βέβαιο όμως πως θα μπορούσε να λάβει σοβαρές διαστάσεις με καταστρεπτικά για τα παιχνίδια αποτελέσματα.



Εδώ πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το ψυχολογικό παράγοντα. Κάθε παίκτης που επισκέπτεται καθημερινά τα πρακτορεία για να παίξει έστω και αυτά τα λίγα ευρώ που διαθέτει για διασκέδαση, έρχεται για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας, να ξεχάσει το άγχος της δουλειάς, τη πίεση των προβλημάτων του όπως αυτά έχουν δημιουργηθεί από την ακρίβεια και την συνεχώς διογκούμενη οικονομική κρίση. Μετά από καθημερινή επαφή με τα παιχνίδια έχει μάθει «απ’ έξω» τις αποδόσεις του ΚΙΝΟ και ξέρει ότι, όταν για παράδειγμα κερδίσει 3 στα 5 θα πάρει πίσω 2 ευρώ και θα ξαναπαίξει δύο δελτία. Πως θα αντιδράσει όταν διαπιστώσει πως για να ξαναπαίξει τα δύο δελτία χρειάζεται το κερδισμένο δελτίο αλλά και κάτι ψιλά ;

Είναι σίγουρο ότι η αντίδραση του θα είναι αρνητική και ίσως του δημιουργήσει απέχθεια για το παιχνίδι. Κινδυνεύει έτσι να χαθεί μια σχέση εμπιστοσύνης που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια στο κράτος.



Ακόμα χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα και για τα άλλα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ και ειδικότερα για το «πάμε στοίχημα». Ένας παίκτης που ποντάρει 100 ευρώ για παράδειγμα, σε τρείς συγκεκριμένους αγώνες του στοιχήματος, ξέρει ότι προσδοκά 500 ευρώ κέρδος αν κερδίσει, όταν με τα ίδια 100 ευρώ, στους ίδιους ακριβώς αγώνες θα έπαιρνε 550 ευρώ σε παράνομη ιντερνετική εταιρεία. Τι θα γίνει όμως τώρα που η απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ θα μειωθεί κατά 10% επιπλέον;

Μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, θα ωθήσουμε τα κεφάλαια των παικτών σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού. Άπαξ και αλλάξει η συνήθεια των παικτών, η σχέση παίκτη-πρακτορείου τότε η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.



Το παράδειγμα του 1982 με τη φορολόγηση των κερδών του Ιπποδρομιακού στοιχήματος, είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση τζίρου του ΟΔΙΕ περίπου κατά 45%. Αν λάβουμε υπόψη δε, ότι το 1982 δεν υπήρχαν εναλλακτικοί τρόποι στοιχηματισμού, (όπως υπάρχουν τώρα), καθώς και την μοναδικότητα του Ιπποδρομιακού στοιχήματος, τότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι τώρα η πτώση θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη.



Σε μία περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης η οποία έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα της ΟΠΑΠ ΑΕ. Με μία πρόσφατη απόφαση περί απαγόρευσης του καπνίσματος (σωστής μεν, αλλά ζημιογόνας για το κλάδο). Ένα τρίτο «χτύπημα», θα ήταν το τελειωτικό για ένα κλάδο 5500 πρακτορείων που μαζί με τις οικογένειες τους και τους υπαλλήλους, τρέφει πάνω από 25000 ανθρώπους. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και μερικές χιλιάδες παίκτες που συμμετέχουν καθημερινά στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, τότε έχουμε ένα τεράστιο κοινωνικό σύνολο που μαζί με το κράτος θα βιώσει αρνητικά αυτό το νόμο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και η κοινωνική διάσταση των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την επιβολή του νόμου. Δεν θα πρέπει κανείς να αγνοήσει πως ο σημερινός Έλληνας , είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί μέσα από την αβέβαιη και σκληρή καθημερινότητά του, να ξεφύγει και να εναποθέτει τα όνειρα και τις ελπίδες του σε κάποιο τυχερό παιχνίδι πλέον. Προσδοκά ένα εύκολο κέρδος και επιθυμεί μια ολιγόωρη ψυχαγωγία, που του παρέχουν τα πρακτορεία μας, με τις κοινωνικές συναναστροφές που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά. Άλλωστε οι κρατικές λοταρίες και τα παιχνίδια τους, απευθύνονται στην μεγαλύτερη μάζα πολιτών από τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας μας.

Τα αποτελέσματα της επιβολής του νόμου θα καθιστούσε το σύνολο του πελατειακού κοινού δυσαρεστημένο και απογοητευμένο. Η διέξοδος λοιπόν, για τον απογοητευμένο αυτόν Έλληνα πολίτη , με τα περιορισμένα έστω βαλάντια ή τα περισσά που διαθέτει, σ’ αυτό το είδος διασκέδασης και ψυχαγωγίας που επιλέγει , είναι πασιφανές πως είναι στην διπλανή του πόρτα.

Είναι οι γνωστές και άγνωστες παράνομες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και όχι μόνο, που δρουν σε όλη την επικράτεια καταληστεύοντας το κράτος με την διαφυγή τεράστιων αφορολογήτων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό της χώρας.

Γενάτε λοιπόν το ερώτημα, που κανείς δεν θα ήθελε καν να αναρωτηθεί, πόσο μάλλον να απαντήσει. Γιατί άραγε το κράτος σήμερα με έναν τέτοιο καταστροφικό για τις Κρατικές Λοταρίες νόμο, να σπρώχνει το πολίτη σ’ αυτή την παράνομη κατεύθυνση ;



Όπως συμπεραίνετε, με την μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης (π.χ. η επιτυχής μέχρις σήμερα προσπάθεια διατήρηση του Κρατικού Μονοπωλίου), η προστασία των κρατικών λοταριών είναι μείζονος σημασίας.

*
Πρώτον για τα δημόσια έσοδα του κράτους που ενισχύει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό .
*
Δεύτερον την προστασία από την ανεργία των χιλιάδων απασχολημένων στις υπηρεσίες που διεξάγουν τα τυχερά παιχνίδια.
*
Τρίτον για τον θεσμό της ΟΠΑΠ ΑΕ που εκτελεί ένα μεγάλο έργο στο χώρο αυτόν με τις παροχές του προς το δημόσιο.
*
Τέταρτον την νόμιμη ψυχαγωγία των πολιτών στους χώρους των πρακτορείων, που είναι ελεγχόμενοι από την παρανόμια και στην προστασία κυρίως των ανηλίκων.



Τέλος βλέποντας ποιο σφαιρικά την κοινωνική αλλά και την ανθρώπινη πλευρά του όλου προβλήματος εκτός του οικονομικού που δεν είναι πανάκεια πάντα, διαπιστώνετε πως υπάρχει κάποιο ποσοστό παικτών (άνθρωποι της τρίτης ηλικίας) που χρόνια τώρα συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια και ο μοναδικός σκοπός τους είναι η ικανοποίηση συμμετοχής και η αποκόμιση έστω ενός μικρού κέρδους που θα το δωρίσουν στα εγγόνια τους , δίνοντας έτσι την χαρά της προσφοράς τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειες τους. Αυτούς λοιπόν τους συνάνθρωπους μας ,που έχουν τις περισσότερες ανάγκες αλλά και ταυτόχρονα και τις λιγότερες δυνατότητες (π.χ. οικονομική αλλά και φυσική αντοχή) μία τέτοια εξέλιξη θα τους καθιστούσε δυσαρεστημένους και απογοητευμένους, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν ακόμα περισσότερο σε έναν κοινωνικό περιορισμό.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς επίσης πως τα κέρδη και οι χορηγίες της ΟΠΑΠ ΑΕ, είναι μια τεράστια και σημαντική πηγή εσόδων για το κράτος που καταλήγουν σε κέρδος των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων (παροχές στον πολιτισμό , αθλητισμό ,υγειά , κοινωφελών ιδρυμάτων για την προστασία νέας γενιάς αλλά και τις τρίτης ηλικίας)

Αυτή η πηγή όμως πρέπει να διατηρηθεί αστείρευτη, τόσο για την γενιά μας αλλά και περισσότερο για την επόμενη γενιά .

Πρέπει να διαφυλάξουμε κοινωνική ευθύνη απέναντι στο πλήθος των πολιτών μας και στους παίκτες που μας έχουν εμπιστευτεί τόσα χρόνια μέσα από αυτόν το χώρο.



Η επιτροπή της ΠΟΕΠΠΠ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και την ανάγκη άντλησης εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια, θέλοντας να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, καταλήγει στα παρακάτω συμπεράσματα και προτείνει τα εξής:

Για να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος και να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων του κράτους η επιτροπή αυτή εκτιμά ότι:



*
Θα πρέπει η αύξηση της φορολόγησης να συνδυαστεί με την θέσπιση αφορολογήτου ποσού της τάξης των 150 ευρώ ανά στήλη.



*
Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, εναλλακτικά μπορεί να τεθεί ένα ελάχιστο ποσό φόρου της τάξης των 15 ευρώ το οποίο δεν θα γίνεται απαιτητό.



*
Ή αλλιώς μπορούν να εξαιρεθούν από τη φορολόγηση των κερδών, μικροί συντελεστές κέρδους όπως αυτοί αναλύονται παρακάτω:

Για τι Κινο: 1 στα 1, 1 στα 2, 2 στα 2, 2 στα 3, 3 στα 3, 2 στα 4, 3 στα 4, 4 στα 4, 3 στα 5, 4 στα 5, 3 στα 6, 4 στα 6, 5 στα 6, 3 στα7, 4 στα 7, 5 στα 7, 6 στα 7, 4 στα 8, 5 στα 8, 6 στα 8, 4 στα 9, 5 στα 9, 6 στα 9, 0 στα 10, 5 στα 10, 6 στα 10, 0 στα 11, 5 στα 11, 6 στα 11, 7 στα 11, 0 στα 12, 6 στα 12, 7 στα 12.

Για το Πάμε Στοίχημα: 500 φορές η στήλη.



*
Την άμεση καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, ο οποίος σύμφωνα με μελέτες και δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων, ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.
*
Την επιβολή δυσβάστακτων προστίμων σε τραπεζικούς οργανισμούς οι οποίοι δέχονται να πραγματοποιούνται παράνομες τραπεζικές συναλλαγές μέσω των πιστωτικών τους καρτών.
*
Την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων διενεργούν, παράνομα στοιχήματα στην Ελλάδα, σε καφενεία, ιντερνέτ καφέ, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και όπου αλλού βρίσκουν στέγη.



Εάν γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια με συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με παράλληλη βελτίωση των αποδόσεων του στοιχήματος της ΟΠΑΠ ΑΕ, τότε να είστε βέβαιοι ότι τα κέρδη από την εκστρατεία αυτή, θα είναι πολλαπλάσια των 300 εκατομμυρίων ευρώ που προσδοκά να εισπράξει το κράτος από τη φορολόγηση των κερδών.





Ο πρόεδρος της επιτροπής:

Κυριάκος Τοπσίδης Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ



Τα μέλη της επιτροπής:

Δημήτριος Πίγκος αναπλ. Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ

Ιωάννης Γκεσούλης αναπλ. Γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ

Παναγιώτης Ντόμαλης Μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ

Ηρακλής Λάππας Μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛ. ΠΑΣΟΚ PDF Εκτύπωση E-mail
Άλλα
Συντάχθηκε απο τον/την ΠΟΕΠΠΠ
Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2009 21:33

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας - Οικονομικών και Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού

« Τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, μέσω του Ο.Π.Α.Π.

* ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ OFFSHORES
* ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ 10%.
* ΑΦΑΙΡΟΥΝ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
* ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ 5.500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ 16.7
* ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ


Ανάστατοι οι πράκτορες του Ο.Π.Α.Π. πανελλαδικά, παρά τις αντιξοότητες και τους αποκλεισμούς για την παρουσίαση των χρόνιων προβλημάτων τους, κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας, φωνάζοντας ΠΑΡΩΝ, καταγγέλλοντας το νόμο που υπερψηφίστηκε την Τρίτη 14.7 από τη Βουλή.
Ζητούν την απόσυρση του νόμου ? δώρου στις εταιρείες του διαδικτύου που εξάγουν δισεκατομμύρια στους φορολογικούς παραδείσους.
Εκφράζουν το φόβο ότι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο ξεπούλημα του Ο.Π.Α.Π., έχοντας πλήρη συνείδηση της προσφοράς της εταιρείας στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Εκφράζουν το φόβο της απώλειας 600 εκ. ευρώ ετησίως, που είναι ο τζίρος της Εταιρείας, που επιφέρει ο σχεδιασμένος μαρασμός και η απαξίωση της.
Το Σωματείο των Πρακτόρων του Ο.Π.Α.Π. καταγγέλλει την επιβολή φόρου με ποσοστό 10% σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (Ο.Π.Α.Π. ? Ιπποδρόμου και Λαχείων) σε όποιο ποσό και αν κερδίσει κανείς. Συγκεκριμένα, στις 10 φορές που θα τολμήσεις να επαναλάβεις να παίξεις 1 ευρώ, αυτό θα έχει κάνει φτερά για την τσέπη του Υπ. Οικονομικών. Το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι η στροφή χιλιάδων παικτών στο παράνομο στοίχημα, μέσω διαδικτύου και στην διαρροή ενός τεράστιου ποσού από τον Κρατικό Προϋπολογισμό σε ιδιωτικές και εκτός Ελλάδας εταιρείες.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

1. Ποια μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει τη χαριστική διαρροή δισεκατομμυρίων σε offshore εταιρείες παράνομου στοιχήματος;
2. Είναι στις προθέσεις και μετά τις άμεσες αυτές αντιδράσεις, να προβείτε στην ανάκληση του 10% από το πρώτο, κιόλας, κερδισμένου ευρώ;
3. Με ποιον τρόπο ή τρόπους θα αναπληρώσετε τις επιχορηγήσεις του Ο.Π.Α.Π., σε κοινωφελή ιδρύματα και σκοπούς;
4. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβετε για την καθολική αντίδραση και τον ξεσηκωμό των χιλιάδων οικογενειών, που διακυβεύεται το ψωμί τους και η επιβίωση τους, και, μάλιστα, στη μέση μιας παρατεταμένης εσωτερικής και διεθνούς οικονομικής κρίσης ;
5. Ποιος ευφυής εγκέφαλος στοχάστηκε να θέσει τέρμα στην ελπίδα των χιλιάδων μικροπαικτών, που, ούτως ή άλλως, ούτε που διανοούνται να περάσουν το κατώφλι ενός καζίνο ;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γρηγόρης Νιώτης
Χρήστος Αηδόνης
Σοφία Σακοράφα
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρύσα Αράπογλου
Γιάννης Δριβελέγκας
Θεοδώρα Τζάκρη
Γιώργος Ντόλιος
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Γιάννης Αμοιρίδης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Δημήτρης Τσιρώνης
Μιχάλης Παντούλας
Αγγελική Γκερέκου
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Θάνος Μωραίτης
Σοφία Γιαννακά
Ανδρέας Μακρυπίδης
Κώστας Σπηλιόπουλος
Απόστολος Κατσιφάρας
Μιλτιάδης Βέρρας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Γιάννης Μανιάτης
Δημήτρης Κουσελάς
Παναγιώτης Ρήγας
Νίκος Ζωίδης
Γιώργος Νικητιάδης
Ελπίδα Τσουρή
Νίκος Σηφουνάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Ηλίας Καρανίκας
Ηλίας Λαμπίρης
Γιάννης Κουτσούκος
Μιχάλης Κατρίνης
Βασίλης Τόγιας
Τόνια Αντωνίου
Ροδούλα Ζήση
Χρήστος Χάιδος
Σούλα Μερεντίτη
Ντίνος Ρόβλιας
Γιάννης Βλατής
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Βασίλης Οικονόμου
Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη
Γιώργος Παπαγεωργίου
Βαγγέλης Αργύρης
Μανώλης Σκουλάκης

Δελτιο Τυπου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΠΟΕΠΠΠ
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2009 15:51

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ


ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289



Αθήνα 19 Ιουλίου 2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. κλήθηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις κάτω από την πολύ μεγάλη πίεση των νέων δεδομένων, που έδιναν άλλη τροπή στον αγώνα μας. Η απεργία είχε τεράστια επιτυχία και όλοι ήταν έτοιμοι να την κρατήσουν με νύχια και με δόντια, μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών να καταλάβει την τεράστια ζημία που θα προκαλούσε στο Δημόσιο Συμφέρον γενικά, αλλά και στην ΟΠΑΠ, στους εργαζόμενους της εταιρίας και στους πράκτορες, η εφαρμογή του νόμου για τη φορολόγηση των παικτών των κρατικών τυχερών παιχνιδιών, που πρόχειρα έφεραν στη Βουλή και ψήφισαν με πρωτοφανή βιασύνη.



Η Απεργία που κηρύχτηκε, ήταν αποτέλεσμα της πεισματικής άρνησης του Υπουργείου να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας, η οποία ήταν έτοιμη να τους εκθέσει τα τραγικά λάθη του ατοπήματος τους. Οδηγηθήκαμε στη τελευταία μορφή αγώνα που μας απέμενε, διότι η αδιαλλαξία που αντιμετωπίζαμε δεν μας άφηνε άλλα περιθώρια.



Κάτω από την πίεση της αποφασιστικότητας των αγανακτισμένων πρακτόρων, έγινε αποδεκτό το αίτημα μας από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που ζητούσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Και αμέσως έγινε αντιληπτό, από όλες τις πλευρές, ότι κανέναν από τους κινδύνους για τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ δεν είχε υπολογίσει σωστά το Υπουργείο.



Επίσης μας ενημέρωσαν επισήμως, πως ο νέος φόρος αφορούσε αποκλειστικά τα κέρδη των παικτών και όχι το ποσό που είχε στοιχηματίσει. Αλλά κυρίως κατάλαβαν ότι για να παρθούν οι προβλεπόμενες από τον ίδιο τον νόμο διευκρινιστικές Υπουργικές Αποφάσεις, έπρεπε πρώτα να μετρηθούν πολύπλοκα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία, τα οποία οι αρμόδιοι δεν είχαν ερευνήσει. Προς τούτο συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από αντιπροσώπους του Υπουργείου, της ΠΟΕΠΠΠ και των εργαζομένων στην ΟΠΑΠ, οι οποίοι θα εισηγηθούν στον Υπουργό τις απαραίτητες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν την ανακύκλωση των μικροκερδών, κυρίαρχο στοιχείο της ψυχαγωγικής πλευράς των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ. Ξεκάθαρη δέσμευση του υπουργείου ήταν, πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί καμιά νέα φορολόγηση, πριν η επιτροπή τελειώσει το έργο της.



Και τώρα ρωτάμε τους δήθεν «προδομένους» συναδέλφους, που είναι ελάχιστοι στον αριθμό αλλά φαίνεται πως γνωρίζουν καλά την τέχνη της φωνασκίας. Τι χρειαζόταν η συνέχιση της απεργίας, για όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες της επιτροπής; Μήπως έχει επιβληθεί ήδη ο νέος φόρος και βιαζόμαστε να τον ακυρώσαμε; Αφού η συγκρότηση της επιτροπής, πριν από την εφαρμογή του νόμου, ήταν από τους κυριότερους απεργιακούς μας στόχους, τον οποίον και πετύχαμε, γιατί άραγε δεν έπρεπε να αναστείλουμε προς ώρας τις κινητοποιήσεις, και να περιμένουμε να δούμε τις νέες προτάσεις;



Αν ο Υπουργός δεν λάβει υπόψη του τις προτάσεις της επιτροπής που μέσα έχει και δικούς του ανθρώπους, τότε θα ξαναβγούμε στους δρόμους. Αλλά στο μεταξύ, αν η επιτροπή αυτή χρειαστεί καιρό να τελειώσει το έργο της, προς τι να συνεχίζεται η απεργία; Αφού η ληστρική φορολογία, ούτως ή άλλως, έχει ήδη αναβληθεί.



Συνάδελφοι, ούτε κι εμείς παρασυρόμαστε από υπέρμετρη αισιοδοξία. Η επιτυχία χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. Αλλά όταν ζητάς να καθίσουν οι αρμόδιοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό γίνεται αποδεκτό, τότε προς ώρας σταματάς και το μέσο πίεσης που έχεις επιλέξει. Πρώτον γιατί πράγματι δεν είναι δυνατόν να κάνεις διαπραγματεύσεις και να κρατάς ψηλά τη σημαία του πολέμου και δεύτερον γιατί, αν χρειαστεί, πρέπει οι πράκτορες να μην είναι σωματικά και οικονομικά εξουθενωμένοι, στην κρίσιμη στιγμή.



Γι’ αυτό κρίναμε σωστό να αναστείλουμε προς ώρας τις κινητοποιήσεις. Αν πράξαμε σωστά, θα φανεί από το αποτέλεσμα. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στους στόχους μας με διαπραγματεύσεις, τότε θα παραδεχτούν όλοι πως σωστά πράξαμε. Αν πάλι λαθέψαμε, τότε θα υποστούμε και τις συνέπειες. Μόνο που αν όλα πάνε καλά, όλοι θα πανηγυρίζουν αλλά σε μας θα έχει μείνει η πίκρα, ότι μας καταδίκασαν μερικοί, από την πρώτη στιγμή. Όμως και γι’ αυτό ήμασταν προετοιμασμένοι.



Για το μόνο που σίγουρα είμαστε υπόλογοι, είναι ότι αργήσαμε να σας ενημερώσουμε στο νέο site της ΠΟΕΠΠΠ. Όμως εμείς δεν έχουμε την ευχέρεια του λόγου που είχαν προηγούμενες διοικήσεις. Είναι μόλις δυο εβδομάδες που αναλάβαμε και μας έτυχαν αμέσως τα δυσκολότερα. Υποσχόμαστε πως στο μέλλον οι ανακοινώσεις θα βγαίνουν γρηγορότερα. Και δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε τη συγκινητική ανταπόκριση στο Απεργιακό κάλεσμα μας ΟΛΩΝ των πρακτόρων, είτε ήρθαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, είτε έμειναν στην περιφρούρηση των περιοχών τους. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά.





Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.



Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ SUPER3

Αποδοση Αποδοση
Πανω από 000 1,002 ισο με 000 2,0499
Πανω από 001 1,004 κατω από 001 2,0498
Πανω από 002 1,006 κατω από 002 2,0497
Πανω από 003 1,008 κατω από 003 2,0496
Πανω από 004 1,01 κατω από 004 2,0495
Πανω από 005 1,012 κατω από 005 2,0494
Πανω από 006 1,014 κατω από 006 2,0493
Πανω από 007 1,016 κατω από 007 2,0492
Πανω από 008 1,018 κατω από 008 2,0491
Πανω από 009 1,02 κατω από 009 2,049
Πανω από 010 1,022 κατω από 010 2,0489
Πανω από 011 1,024 κατω από 011 2,0488
Πανω από 012 1,026 κατω από 012 2,0487
Πανω από 013 1,028 κατω από 013 2,0486
Πανω από 014 1,03 κατω από 014 2,0485
Πανω από 015 1,032 κατω από 015 2,0484
Πανω από 016 1,034 κατω από 016 2,0483
Πανω από 017 1,036 κατω από 017 2,0482
Πανω από 018 1,038 κατω από 018 2,0481
Πανω από 019 1,04 κατω από 019 2,048
Πανω από 020 1,042 κατω από 020 2,0479
Πανω από 021 1,044 κατω από 021 2,0478
Πανω από 022 1,046 κατω από 022 2,0477
Πανω από 023 1,048 κατω από 023 2,0476
Πανω από 024 1,05 κατω από 024 2,0475
Πανω από 025 1,052 κατω από 025 2,0474
Πανω από 026 1,054 κατω από 026 2,0473
Πανω από 027 1,056 κατω από 027 2,0472
Πανω από 028 1,058 κατω από 028 2,0471
Πανω από 029 1,06 κατω από 029 2,047
Πανω από 030 1,062 κατω από 030 2,0469
Πανω από 031 1,064 κατω από 031 2,0468
Πανω από 032 1,066 κατω από 032 2,0467
Πανω από 033 1,068 κατω από 033 2,0466
Πανω από 034 1,07 κατω από 034 2,0465
Πανω από 035 1,072 κατω από 035 2,0464
Πανω από 036 1,074 κατω από 036 2,0463
Πανω από 037 1,076 κατω από 037 2,0462
Πανω από 038 1,078 κατω από 038 2,0461
Πανω από 039 1,08 κατω από 039 2,046
Πανω από 040 1,082 κατω από 040 2,0459
Πανω από 041 1,084 κατω από 041 2,0458
Πανω από 042 1,086 κατω από 042 2,0457
Πανω από 043 1,088 κατω από 043 2,0456
Πανω από 044 1,09 κατω από 044 2,0455
Πανω από 045 1,092 κατω από 045 2,0454
Πανω από 046 1,094 κατω από 046 2,0453
Πανω από 047 1,096 κατω από 047 2,0452
Πανω από 048 1,098 κατω από 048 2,0451
Πανω από 049 1,1 κατω από 049 2,045
Πανω από 050 1,102 κατω από 050 2,0449
Πανω από 051 1,104 κατω από 051 2,0448
Πανω από 052 1,106 κατω από 052 2,0447
Πανω από 053 1,108 κατω από 053 2,0446
Πανω από 054 1,11 κατω από 054 2,0445
Πανω από 055 1,112 κατω από 055 2,0444
Πανω από 056 1,114 κατω από 056 2,0443
Πανω από 057 1,116 κατω από 057 2,0442
Πανω από 058 1,118 κατω από 058 2,0441
Πανω από 059 1,12 κατω από 059 2,044
Πανω από 060 1,122 κατω από 060 2,0439
Πανω από 061 1,124 κατω από 061 2,0438
Πανω από 062 1,126 κατω από 062 2,0437
Πανω από 063 1,128 κατω από 063 2,0436
Πανω από 064 1,13 κατω από 064 2,0435
Πανω από 065 1,132 κατω από 065 2,0434
Πανω από 066 1,134 κατω από 066 2,0433
Πανω από 067 1,136 κατω από 067 2,0432
Πανω από 068 1,138 κατω από 068 2,0431
Πανω από 069 1,14 κατω από 069 2,043
Πανω από 070 1,142 κατω από 070 2,0429
Πανω από 071 1,144 κατω από 071 2,0428
Πανω από 072 1,146 κατω από 072 2,0427
Πανω από 073 1,148 κατω από 073 2,0426
Πανω από 074 1,15 κατω από 074 2,0425
Πανω από 075 1,152 κατω από 075 2,0424
Πανω από 076 1,154 κατω από 076 2,0423
Πανω από 077 1,156 κατω από 077 2,0422
Πανω από 078 1,158 κατω από 078 2,0421
Πανω από 079 1,16 κατω από 079 2,042
Πανω από 080 1,162 κατω από 080 2,0419
Πανω από 081 1,164 κατω από 081 2,0418
Πανω από 082 1,166 κατω από 082 2,0417
Πανω από 083 1,168 κατω από 083 2,0416
Πανω από 084 1,17 κατω από 084 2,0415
Πανω από 085 1,172 κατω από 085 2,0414
Πανω από 086 1,174 κατω από 086 2,0413
Πανω από 087 1,176 κατω από 087 2,0412
Πανω από 088 1,178 κατω από 088 2,0411
Πανω από 089 1,18 κατω από 089 2,041
Πανω από 090 1,182 κατω από 090 2,0409
Πανω από 091 1,184 κατω από 091 2,0408
Πανω από 092 1,186 κατω από 092 2,0407
Πανω από 093 1,188 κατω από 093 2,0406
Πανω από 094 1,19 κατω από 094 2,0405
Πανω από 095 1,192 κατω από 095 2,0404
Πανω από 096 1,194 κατω από 096 2,0403
Πανω από 097 1,196 κατω από 097 2,0402
Πανω από 098 1,198 κατω από 098 2,0401
Πανω από 099 1,2 κατω από 099 2,04
Πανω από 100 1,202 κατω από 100 2,0399
Πανω από 101 1,204 κατω από 101 2,0398
Πανω από 102 1,206 κατω από 102 2,0397
Πανω από 103 1,208 κατω από 103 2,0396
Πανω από 104 1,21 κατω από 104 2,0395
Πανω από 105 1,212 κατω από 105 2,0394
Πανω από 106 1,214 κατω από 106 2,0393
Πανω από 107 1,216 κατω από 107 2,0392
Πανω από 108 1,218 κατω από 108 2,0391
Πανω από 109 1,22 κατω από 109 2,039
Πανω από 110 1,222 κατω από 110 2,0389
Πανω από 111 1,224 κατω από 111 2,0388
Πανω από 112 1,226 κατω από 112 2,0387
Πανω από 113 1,228 κατω από 113 2,0386
Πανω από 114 1,23 κατω από 114 2,0385
Πανω από 115 1,232 κατω από 115 2,0384
Πανω από 116 1,234 κατω από 116 2,0383
Πανω από 117 1,236 κατω από 117 2,0382
Πανω από 118 1,238 κατω από 118 2,0381
Πανω από 119 1,24 κατω από 119 2,038
Πανω από 120 1,242 κατω από 120 2,0379
Πανω από 121 1,244 κατω από 121 2,0378
Πανω από 122 1,246 κατω από 122 2,0377
Πανω από 123 1,248 κατω από 123 2,0376
Πανω από 124 1,25 κατω από 124 2,0375
Πανω από 125 1,252 κατω από 125 2,0374
Πανω από 126 1,254 κατω από 126 2,0373
Πανω από 127 1,256 κατω από 127 2,0372
Πανω από 128 1,258 κατω από 128 2,0371
Πανω από 129 1,26 κατω από 129 2,037
Πανω από 130 1,262 κατω από 130 2,0369
Πανω από 131 1,264 κατω από 131 2,0368
Πανω από 132 1,266 κατω από 132 2,0367
Πανω από 133 1,268 κατω από 133 2,0366
Πανω από 134 1,27 κατω από 134 2,0365
Πανω από 135 1,272 κατω από 135 2,0364
Πανω από 136 1,274 κατω από 136 2,0363
Πανω από 137 1,276 κατω από 137 2,0362
Πανω από 138 1,278 κατω από 138 2,0361
Πανω από 139 1,28 κατω από 139 2,036
Πανω από 140 1,282 κατω από 140 2,0359
Πανω από 141 1,284 κατω από 141 2,0358
Πανω από 142 1,286 κατω από 142 2,0357
Πανω από 143 1,288 κατω από 143 2,0356
Πανω από 144 1,29 κατω από 144 2,0355
Πανω από 145 1,292 κατω από 145 2,0354
Πανω από 146 1,294 κατω από 146 2,0353
Πανω από 147 1,296 κατω από 147 2,0352
Πανω από 148 1,298 κατω από 148 2,0351
Πανω από 149 1,3 κατω από 149 2,035
Πανω από 150 1,302 κατω από 150 2,0349
Πανω από 151 1,304 κατω από 151 2,0348
Πανω από 152 1,306 κατω από 152 2,0347
Πανω από 153 1,308 κατω από 153 2,0346
Πανω από 154 1,31 κατω από 154 2,0345
Πανω από 155 1,312 κατω από 155 2,0344
Πανω από 156 1,314 κατω από 156 2,0343
Πανω από 157 1,316 κατω από 157 2,0342
Πανω από 158 1,318 κατω από 158 2,0341
Πανω από 159 1,32 κατω από 159 2,034
Πανω από 160 1,322 κατω από 160 2,0339
Πανω από 161 1,324 κατω από 161 2,0338
Πανω από 162 1,326 κατω από 162 2,0337
Πανω από 163 1,328 κατω από 163 2,0336
Πανω από 164 1,33 κατω από 164 2,0335
Πανω από 165 1,332 κατω από 165 2,0334
Πανω από 166 1,334 κατω από 166 2,0333
Πανω από 167 1,336 κατω από 167 2,0332
Πανω από 168 1,338 κατω από 168 2,0331
Πανω από 169 1,34 κατω από 169 2,033
Πανω από 170 1,342 κατω από 170 2,0329
Πανω από 171 1,344 κατω από 171 2,0328
Πανω από 172 1,346 κατω από 172 2,0327
Πανω από 173 1,348 κατω από 173 2,0326
Πανω από 174 1,35 κατω από 174 2,0325
Πανω από 175 1,352 κατω από 175 2,0324
Πανω από 176 1,354 κατω από 176 2,0323
Πανω από 177 1,356 κατω από 177 2,0322
Πανω από 178 1,358 κατω από 178 2,0321
Πανω από 179 1,36 κατω από 179 2,032
Πανω από 180 1,362 κατω από 180 2,0319
Πανω από 181 1,364 κατω από 181 2,0318
Πανω από 182 1,366 κατω από 182 2,0317
Πανω από 183 1,368 κατω από 183 2,0316
Πανω από 184 1,37 κατω από 184 2,0315
Πανω από 185 1,372 κατω από 185 2,0314
Πανω από 186 1,374 κατω από 186 2,0313
Πανω από 187 1,376 κατω από 187 2,0312
Πανω από 188 1,378 κατω από 188 2,0311
Πανω από 189 1,38 κατω από 189 2,031
Πανω από 190 1,382 κατω από 190 2,0309
Πανω από 191 1,384 κατω από 191 2,0308
Πανω από 192 1,386 κατω από 192 2,0307
Πανω από 193 1,388 κατω από 193 2,0306
Πανω από 194 1,39 κατω από 194 2,0305
Πανω από 195 1,392 κατω από 195 2,0304
Πανω από 196 1,394 κατω από 196 2,0303
Πανω από 197 1,396 κατω από 197 2,0302
Πανω από 198 1,398 κατω από 198 2,0301
Πανω από 199 1,4 κατω από 199 2,03
Πανω από 200 1,402 κατω από 200 2,0299
Πανω από 201 1,404 κατω από 201 2,0298
Πανω από 202 1,406 κατω από 202 2,0297
Πανω από 203 1,408 κατω από 203 2,0296
Πανω από 204 1,41 κατω από 204 2,0295
Πανω από 205 1,412 κατω από 205 2,0294
Πανω από 206 1,414 κατω από 206 2,0293
Πανω από 207 1,416 κατω από 207 2,0292
Πανω από 208 1,418 κατω από 208 2,0291
Πανω από 209 1,42 κατω από 209 2,029
Πανω από 210 1,422 κατω από 210 2,0289
Πανω από 211 1,424 κατω από 211 2,0288
Πανω από 212 1,426 κατω από 212 2,0287
Πανω από 213 1,428 κατω από 213 2,0286
Πανω από 214 1,43 κατω από 214 2,0285
Πανω από 215 1,432 κατω από 215 2,0284
Πανω από 216 1,434 κατω από 216 2,0283
Πανω από 217 1,436 κατω από 217 2,0282
Πανω από 218 1,438 κατω από 218 2,0281
Πανω από 219 1,44 κατω από 219 2,028
Πανω από 220 1,442 κατω από 220 2,0279
Πανω από 221 1,444 κατω από 221 2,0278
Πανω από 222 1,446 κατω από 222 2,0277
Πανω από 223 1,448 κατω από 223 2,0276
Πανω από 224 1,45 κατω από 224 2,0275
Πανω από 225 1,452 κατω από 225 2,0274
Πανω από 226 1,454 κατω από 226 2,0273
Πανω από 227 1,456 κατω από 227 2,0272
Πανω από 228 1,458 κατω από 228 2,0271
Πανω από 229 1,46 κατω από 229 2,027
Πανω από 230 1,462 κατω από 230 2,0269
Πανω από 231 1,464 κατω από 231 2,0268
Πανω από 232 1,466 κατω από 232 2,0267
Πανω από 233 1,468 κατω από 233 2,0266
Πανω από 234 1,47 κατω από 234 2,0265
Πανω από 235 1,472 κατω από 235 2,0264
Πανω από 236 1,474 κατω από 236 2,0263
Πανω από 237 1,476 κατω από 237 2,0262
Πανω από 238 1,478 κατω από 238 2,0261
Πανω από 239 1,48 κατω από 239 2,026
Πανω από 240 1,482 κατω από 240 2,0259
Πανω από 241 1,484 κατω από 241 2,0258
Πανω από 242 1,486 κατω από 242 2,0257
Πανω από 243 1,488 κατω από 243 2,0256
Πανω από 244 1,49 κατω από 244 2,0255
Πανω από 245 1,492 κατω από 245 2,0254
Πανω από 246 1,494 κατω από 246 2,0253
Πανω από 247 1,496 κατω από 247 2,0252
Πανω από 248 1,498 κατω από 248 2,0251
Πανω από 249 1,5 κατω από 249 2,025
Πανω από 250 1,502 κατω από 250 2,0249
Πανω από 251 1,504 κατω από 251 2,0248
Πανω από 252 1,506 κατω από 252 2,0247
Πανω από 253 1,508 κατω από 253 2,0246
Πανω από 254 1,51 κατω από 254 2,0245
Πανω από 255 1,512 κατω από 255 2,0244
Πανω από 256 1,514 κατω από 256 2,0243
Πανω από 257 1,516 κατω από 257 2,0242
Πανω από 258 1,518 κατω από 258 2,0241
Πανω από 259 1,52 κατω από 259 2,024
Πανω από 260 1,522 κατω από 260 2,0239
Πανω από 261 1,524 κατω από 261 2,0238
Πανω από 262 1,526 κατω από 262 2,0237
Πανω από 263 1,528 κατω από 263 2,0236
Πανω από 264 1,53 κατω από 264 2,0235
Πανω από 265 1,532 κατω από 265 2,0234
Πανω από 266 1,534 κατω από 266 2,0233
Πανω από 267 1,536 κατω από 267 2,0232
Πανω από 268 1,538 κατω από 268 2,0231
Πανω από 269 1,54 κατω από 269 2,023
Πανω από 270 1,542 κατω από 270 2,0229
Πανω από 271 1,544 κατω από 271 2,0228
Πανω από 272 1,546 κατω από 272 2,0227
Πανω από 273 1,548 κατω από 273 2,0226
Πανω από 274 1,55 κατω από 274 2,0225
Πανω από 275 1,552 κατω από 275 2,0224
Πανω από 276 1,554 κατω από 276 2,0223
Πανω από 277 1,556 κατω από 277 2,0222
Πανω από 278 1,558 κατω από 278 2,0221
Πανω από 279 1,56 κατω από 279 2,022
Πανω από 280 1,562 κατω από 280 2,0219
Πανω από 281 1,564 κατω από 281 2,0218
Πανω από 282 1,566 κατω από 282 2,0217
Πανω από 283 1,568 κατω από 283 2,0216
Πανω από 284 1,57 κατω από 284 2,0215
Πανω από 285 1,572 κατω από 285 2,0214
Πανω από 286 1,574 κατω από 286 2,0213
Πανω από 287 1,576 κατω από 287 2,0212
Πανω από 288 1,578 κατω από 288 2,0211
Πανω από 289 1,58 κατω από 289 2,021
Πανω από 290 1,582 κατω από 290 2,0209
Πανω από 291 1,584 κατω από 291 2,0208
Πανω από 292 1,586 κατω από 292 2,0207
Πανω από 293 1,588 κατω από 293 2,0206
Πανω από 294 1,59 κατω από 294 2,0205
Πανω από 295 1,592 κατω από 295 2,0204
Πανω από 296 1,594 κατω από 296 2,0203
Πανω από 297 1,596 κατω από 297 2,0202
Πανω από 298 1,598 κατω από 298 2,0201
Πανω από 299 1,6 κατω από 299 2,02
Πανω από 300 1,602 κατω από 300 2,0199
Πανω από 301 1,604 κατω από 301 2,0198
Πανω από 302 1,606 κατω από 302 2,0197
Πανω από 303 1,608 κατω από 303 2,0196
Πανω από 304 1,61 κατω από 304 2,0195
Πανω από 305 1,612 κατω από 305 2,0194
Πανω από 306 1,614 κατω από 306 2,0193
Πανω από 307 1,616 κατω από 307 2,0192
Πανω από 308 1,618 κατω από 308 2,0191
Πανω από 309 1,62 κατω από 309 2,019
Πανω από 310 1,622 κατω από 310 2,0189
Πανω από 311 1,624 κατω από 311 2,0188
Πανω από 312 1,626 κατω από 312 2,0187
Πανω από 313 1,628 κατω από 313 2,0186
Πανω από 314 1,63 κατω από 314 2,0185
Πανω από 315 1,632 κατω από 315 2,0184
Πανω από 316 1,634 κατω από 316 2,0183
Πανω από 317 1,636 κατω από 317 2,0182
Πανω από 318 1,638 κατω από 318 2,0181
Πανω από 319 1,64 κατω από 319 2,018
Πανω από 320 1,642 κατω από 320 2,0179
Πανω από 321 1,644 κατω από 321 2,0178
Πανω από 322 1,646 κατω από 322 2,0177
Πανω από 323 1,648 κατω από 323 2,0176
Πανω από 324 1,65 κατω από 324 2,0175
Πανω από 325 1,652 κατω από 325 2,0174
Πανω από 326 1,654 κατω από 326 2,0173
Πανω από 327 1,656 κατω από 327 2,0172
Πανω από 328 1,658 κατω από 328 2,0171
Πανω από 329 1,66 κατω από 329 2,017
Πανω από 330 1,662 κατω από 330 2,0169
Πανω από 331 1,664 κατω από 331 2,0168
Πανω από 332 1,666 κατω από 332 2,0167
Πανω από 333 1,668 κατω από 333 2,0166
Πανω από 334 1,67 κατω από 334 2,0165
Πανω από 335 1,672 κατω από 335 2,0164
Πανω από 336 1,674 κατω από 336 2,0163
Πανω από 337 1,676 κατω από 337 2,0162
Πανω από 338 1,678 κατω από 338 2,0161
Πανω από 339 1,68 κατω από 339 2,016
Πανω από 340 1,682 κατω από 340 2,0159
Πανω από 341 1,684 κατω από 341 2,0158
Πανω από 342 1,686 κατω από 342 2,0157
Πανω από 343 1,688 κατω από 343 2,0156
Πανω από 344 1,69 κατω από 344 2,0155
Πανω από 345 1,692 κατω από 345 2,0154
Πανω από 346 1,694 κατω από 346 2,0153
Πανω από 347 1,696 κατω από 347 2,0152
Πανω από 348 1,698 κατω από 348 2,0151
Πανω από 349 1,7 κατω από 349 2,015
Πανω από 350 1,702 κατω από 350 2,0149
Πανω από 351 1,704 κατω από 351 2,0148
Πανω από 352 1,706 κατω από 352 2,0147
Πανω από 353 1,708 κατω από 353 2,0146
Πανω από 354 1,71 κατω από 354 2,0145
Πανω από 355 1,712 κατω από 355 2,0144
Πανω από 356 1,714 κατω από 356 2,0143
Πανω από 357 1,716 κατω από 357 2,0142
Πανω από 358 1,718 κατω από 358 2,0141
Πανω από 359 1,72 κατω από 359 2,014
Πανω από 360 1,722 κατω από 360 2,0139
Πανω από 361 1,724 κατω από 361 2,0138
Πανω από 362 1,726 κατω από 362 2,0137
Πανω από 363 1,728 κατω από 363 2,0136
Πανω από 364 1,73 κατω από 364 2,0135
Πανω από 365 1,732 κατω από 365 2,0134
Πανω από 366 1,734 κατω από 366 2,0133
Πανω από 367 1,736 κατω από 367 2,0132
Πανω από 368 1,738 κατω από 368 2,0131
Πανω από 369 1,74 κατω από 369 2,013
Πανω από 370 1,742 κατω από 370 2,0129
Πανω από 371 1,744 κατω από 371 2,0128
Πανω από 372 1,746 κατω από 372 2,0127
Πανω από 373 1,748 κατω από 373 2,0126
Πανω από 374 1,75 κατω από 374 2,0125
Πανω από 375 1,752 κατω από 375 2,0124
Πανω από 376 1,754 κατω από 376 2,0123
Πανω από 377 1,756 κατω από 377 2,0122
Πανω από 378 1,758 κατω από 378 2,0121
Πανω από 379 1,76 κατω από 379 2,012
Πανω από 380 1,762 κατω από 380 2,0119
Πανω από 381 1,764 κατω από 381 2,0118
Πανω από 382 1,766 κατω από 382 2,0117
Πανω από 383 1,768 κατω από 383 2,0116
Πανω από 384 1,77 κατω από 384 2,0115
Πανω από 385 1,772 κατω από 385 2,0114
Πανω από 386 1,774 κατω από 386 2,0113
Πανω από 387 1,776 κατω από 387 2,0112
Πανω από 388 1,778 κατω από 388 2,0111
Πανω από 389 1,78 κατω από 389 2,011
Πανω από 390 1,782 κατω από 390 2,0109
Πανω από 391 1,784 κατω από 391 2,0108
Πανω από 392 1,786 κατω από 392 2,0107
Πανω από 393 1,788 κατω από 393 2,0106
Πανω από 394 1,79 κατω από 394 2,0105
Πανω από 395 1,792 κατω από 395 2,0104
Πανω από 396 1,794 κατω από 396 2,0103
Πανω από 397 1,796 κατω από 397 2,0102
Πανω από 398 1,798 κατω από 398 2,0101
Πανω από 399 1,8 κατω από 399 2,01
Πανω από 400 1,802 κατω από 400 2,0099
Πανω από 401 1,804 κατω από 401 2,0098
Πανω από 402 1,806 κατω από 402 2,0097
Πανω από 403 1,808 κατω από 403 2,0096
Πανω από 404 1,81 κατω από 404 2,0095
Πανω από 405 1,812 κατω από 405 2,0094
Πανω από 406 1,814 κατω από 406 2,0093
Πανω από 407 1,816 κατω από 407 2,0092
Πανω από 408 1,818 κατω από 408 2,0091
Πανω από 409 1,82 κατω από 409 2,009
Πανω από 410 1,822 κατω από 410 2,0089
Πανω από 411 1,824 κατω από 411 2,0088
Πανω από 412 1,826 κατω από 412 2,0087
Πανω από 413 1,828 κατω από 413 2,0086
Πανω από 414 1,83 κατω από 414 2,0085
Πανω από 415 1,832 κατω από 415 2,0084
Πανω από 416 1,834 κατω από 416 2,0083
Πανω από 417 1,836 κατω από 417 2,0082
Πανω από 418 1,838 κατω από 418 2,0081
Πανω από 419 1,84 κατω από 419 2,008
Πανω από 420 1,842 κατω από 420 2,0079
Πανω από 421 1,844 κατω από 421 2,0078
Πανω από 422 1,846 κατω από 422 2,0077
Πανω από 423 1,848 κατω από 423 2,0076
Πανω από 424 1,85 κατω από 424 2,0075
Πανω από 425 1,852 κατω από 425 2,0074
Πανω από 426 1,854 κατω από 426 2,0073
Πανω από 427 1,856 κατω από 427 2,0072
Πανω από 428 1,858 κατω από 428 2,0071
Πανω από 429 1,86 κατω από 429 2,007
Πανω από 430 1,862 κατω από 430 2,0069
Πανω από 431 1,864 κατω από 431 2,0068
Πανω από 432 1,866 κατω από 432 2,0067
Πανω από 433 1,868 κατω από 433 2,0066
Πανω από 434 1,87 κατω από 434 2,0065
Πανω από 435 1,872 κατω από 435 2,0064
Πανω από 436 1,874 κατω από 436 2,0063
Πανω από 437 1,876 κατω από 437 2,0062
Πανω από 438 1,878 κατω από 438 2,0061
Πανω από 439 1,88 κατω από 439 2,006
Πανω από 440 1,882 κατω από 440 2,0059
Πανω από 441 1,884 κατω από 441 2,0058
Πανω από 442 1,886 κατω από 442 2,0057
Πανω από 443 1,888 κατω από 443 2,0056
Πανω από 444 1,89 κατω από 444 2,0055
Πανω από 445 1,892 κατω από 445 2,0054
Πανω από 446 1,894 κατω από 446 2,0053
Πανω από 447 1,896 κατω από 447 2,0052
Πανω από 448 1,898 κατω από 448 2,0051
Πανω από 449 1,9 κατω από 449 2,005
Πανω από 450 1,902 κατω από 450 2,0049
Πανω από 451 1,904 κατω από 451 2,0048
Πανω από 452 1,906 κατω από 452 2,0047
Πανω από 453 1,908 κατω από 453 2,0046
Πανω από 454 1,91 κατω από 454 2,0045
Πανω από 455 1,912 κατω από 455 2,0044
Πανω από 456 1,914 κατω από 456 2,0043
Πανω από 457 1,916 κατω από 457 2,0042
Πανω από 458 1,918 κατω από 458 2,0041
Πανω από 459 1,92 κατω από 459 2,004
Πανω από 460 1,922 κατω από 460 2,0039
Πανω από 461 1,924 κατω από 461 2,0038
Πανω από 462 1,926 κατω από 462 2,0037
Πανω από 463 1,928 κατω από 463 2,0036
Πανω από 464 1,93 κατω από 464 2,0035
Πανω από 465 1,932 κατω από 465 2,0034
Πανω από 466 1,934 κατω από 466 2,0033
Πανω από 467 1,936 κατω από 467 2,0032
Πανω από 468 1,938 κατω από 468 2,0031
Πανω από 469 1,94 κατω από 469 2,003
Πανω από 470 1,942 κατω από 470 2,0029
Πανω από 471 1,944 κατω από 471 2,0028
Πανω από 472 1,946 κατω από 472 2,0027
Πανω από 473 1,948 κατω από 473 2,0026
Πανω από 474 1,95 κατω από 474 2,0025
Πανω από 475 1,952 κατω από 475 2,0024
Πανω από 476 1,954 κατω από 476 2,0023
Πανω από 477 1,956 κατω από 477 2,0022
Πανω από 478 1,958 κατω από 478 2,0021
Πανω από 479 1,96 κατω από 479 2,002
Πανω από 480 1,962 κατω από 480 2,0019
Πανω από 481 1,964 κατω από 481 2,0018
Πανω από 482 1,966 κατω από 482 2,0017
Πανω από 483 1,968 κατω από 483 2,0016
Πανω από 484 1,97 κατω από 484 2,0015
Πανω από 485 1,972 κατω από 485 2,0014
Πανω από 486 1,974 κατω από 486 2,0013
Πανω από 487 1,976 κατω από 487 2,0012
Πανω από 488 1,978 κατω από 488 2,0011
Πανω από 489 1,98 κατω από 489 2,001
Πανω από 490 1,982 κατω από 490 2,0009
Πανω από 491 1,984 κατω από 491 2,0008
Πανω από 492 1,986 κατω από 492 2,0007
Πανω από 493 1,988 κατω από 493 2,0006
Πανω από 494 1,99 κατω από 494 2,0005
Πανω από 495 1,992 κατω από 495 2,0004
Πανω από 496 1,994 κατω από 496 2,0003
Πανω από 497 1,996 κατω από 497 2,0002
Πανω από 498 1,998 κατω από 498 2,0001
Πανω από 499 2 κατω από 499 2
Πανω από 500 2 κατω από 500 2
Πανω από 501 2,0001 κατω από 501 1,998
Πανω από 502 2,0002 κατω από 502 1,996
Πανω από 503 2,0003 κατω από 503 1,994
Πανω από 504 2,0004 κατω από 504 1,992
Πανω από 505 2,0005 κατω από 505 1,99
Πανω από 506 2,0006 κατω από 506 1,988
Πανω από 507 2,0007 κατω από 507 1,986
Πανω από 508 2,0008 κατω από 508 1,984
Πανω από 509 2,0009 κατω από 509 1,982
Πανω από 510 2,001 κατω από 510 1,98
Πανω από 511 2,0011 κατω από 511 1,978
Πανω από 512 2,0012 κατω από 512 1,976
Πανω από 513 2,0013 κατω από 513 1,974
Πανω από 514 2,0014 κατω από 514 1,972
Πανω από 515 2,0015 κατω από 515 1,97
Πανω από 516 2,0016 κατω από 516 1,968
Πανω από 517 2,0017 κατω από 517 1,966
Πανω από 518 2,0018 κατω από 518 1,964
Πανω από 519 2,0019 κατω από 519 1,962
Πανω από 520 2,002 κατω από 520 1,96
Πανω από 521 2,0021 κατω από 521 1,958
Πανω από 522 2,0022 κατω από 522 1,956
Πανω από 523 2,0023 κατω από 523 1,954
Πανω από 524 2,0024 κατω από 524 1,952
Πανω από 525 2,0025 κατω από 525 1,95
Πανω από 526 2,0026 κατω από 526 1,948
Πανω από 527 2,0027 κατω από 527 1,946
Πανω από 528 2,0028 κατω από 528 1,944
Πανω από 529 2,0029 κατω από 529 1,942
Πανω από 530 2,003 κατω από 530 1,94
Πανω από 531 2,0031 κατω από 531 1,938
Πανω από 532 2,0032 κατω από 532 1,936
Πανω από 533 2,0033 κατω από 533 1,934
Πανω από 534 2,0034 κατω από 534 1,932
Πανω από 535 2,0035 κατω από 535 1,93
Πανω από 536 2,0036 κατω από 536 1,928
Πανω από 537 2,0037 κατω από 537 1,926
Πανω από 538 2,0038 κατω από 538 1,924
Πανω από 539 2,0039 κατω από 539 1,922
Πανω από 540 2,004 κατω από 540 1,92
Πανω από 541 2,0041 κατω από 541 1,918
Πανω από 542 2,0042 κατω από 542 1,916
Πανω από 543 2,0043 κατω από 543 1,914
Πανω από 544 2,0044 κατω από 544 1,912
Πανω από 545 2,0045 κατω από 545 1,91
Πανω από 546 2,0046 κατω από 546 1,908
Πανω από 547 2,0047 κατω από 547 1,906
Πανω από 548 2,0048 κατω από 548 1,904
Πανω από 549 2,0049 κατω από 549 1,902
Πανω από 550 2,005 κατω από 550 1,9
Πανω από 551 2,0051 κατω από 551 1,898
Πανω από 552 2,0052 κατω από 552 1,896
Πανω από 553 2,0053 κατω από 553 1,894
Πανω από 554 2,0054 κατω από 554 1,892
Πανω από 555 2,0055 κατω από 555 1,89
Πανω από 556 2,0056 κατω από 556 1,888
Πανω από 557 2,0057 κατω από 557 1,886
Πανω από 558 2,0058 κατω από 558 1,884
Πανω από 559 2,0059 κατω από 559 1,882
Πανω από 560 2,006 κατω από 560 1,88
Πανω από 561 2,0061 κατω από 561 1,878
Πανω από 562 2,0062 κατω από 562 1,876
Πανω από 563 2,0063 κατω από 563 1,874
Πανω από 564 2,0064 κατω από 564 1,872
Πανω από 565 2,0065 κατω από 565 1,87
Πανω από 566 2,0066 κατω από 566 1,868
Πανω από 567 2,0067 κατω από 567 1,866
Πανω από 568 2,0068 κατω από 568 1,864
Πανω από 569 2,0069 κατω από 569 1,862
Πανω από 570 2,007 κατω από 570 1,86
Πανω από 571 2,0071 κατω από 571 1,858
Πανω από 572 2,0072 κατω από 572 1,856
Πανω από 573 2,0073 κατω από 573 1,854
Πανω από 574 2,0074 κατω από 574 1,852
Πανω από 575 2,0075 κατω από 575 1,85
Πανω από 576 2,0076 κατω από 576 1,848
Πανω από 577 2,0077 κατω από 577 1,846
Πανω από 578 2,0078 κατω από 578 1,844
Πανω από 579 2,0079 κατω από 579 1,842
Πανω από 580 2,008 κατω από 580 1,84
Πανω από 581 2,0081 κατω από 581 1,838
Πανω από 582 2,0082 κατω από 582 1,836
Πανω από 583 2,0083 κατω από 583 1,834
Πανω από 584 2,0084 κατω από 584 1,832
Πανω από 585 2,0085 κατω από 585 1,83
Πανω από 586 2,0086 κατω από 586 1,828
Πανω από 587 2,0087 κατω από 587 1,826
Πανω από 588 2,0088 κατω από 588 1,824
Πανω από 589 2,0089 κατω από 589 1,822
Πανω από 590 2,009 κατω από 590 1,82
Πανω από 591 2,0091 κατω από 591 1,818
Πανω από 592 2,0092 κατω από 592 1,816
Πανω από 593 2,0093 κατω από 593 1,814
Πανω από 594 2,0094 κατω από 594 1,812
Πανω από 595 2,0095 κατω από 595 1,81
Πανω από 596 2,0096 κατω από 596 1,808
Πανω από 597 2,0097 κατω από 597 1,806
Πανω από 598 2,0098 κατω από 598 1,804
Πανω από 599 2,0099 κατω από 599 1,802
Πανω από 600 2,01 κατω από 600 1,8
Πανω από 601 2,0101 κατω από 601 1,798
Πανω από 602 2,0102 κατω από 602 1,796
Πανω από 603 2,0103 κατω από 603 1,794
Πανω από 604 2,0104 κατω από 604 1,792
Πανω από 605 2,0105 κατω από 605 1,79
Πανω από 606 2,0106 κατω από 606 1,788
Πανω από 607 2,0107 κατω από 607 1,786
Πανω από 608 2,0108 κατω από 608 1,784
Πανω από 609 2,0109 κατω από 609 1,782
Πανω από 610 2,011 κατω από 610 1,78
Πανω από 611 2,0111 κατω από 611 1,778
Πανω από 612 2,0112 κατω από 612 1,776
Πανω από 613 2,0113 κατω από 613 1,774
Πανω από 614 2,0114 κατω από 614 1,772
Πανω από 615 2,0115 κατω από 615 1,77
Πανω από 616 2,0116 κατω από 616 1,768
Πανω από 617 2,0117 κατω από 617 1,766
Πανω από 618 2,0118 κατω από 618 1,764
Πανω από 619 2,0119 κατω από 619 1,762
Πανω από 620 2,012 κατω από 620 1,76
Πανω από 621 2,0121 κατω από 621 1,758
Πανω από 622 2,0122 κατω από 622 1,756
Πανω από 623 2,0123 κατω από 623 1,754
Πανω από 624 2,0124 κατω από 624 1,752
Πανω από 625 2,0125 κατω από 625 1,75
Πανω από 626 2,0126 κατω από 626 1,748
Πανω από 627 2,0127 κατω από 627 1,746
Πανω από 628 2,0128 κατω από 628 1,744
Πανω από 629 2,0129 κατω από 629 1,742
Πανω από 630 2,013 κατω από 630 1,74
Πανω από 631 2,0131 κατω από 631 1,738
Πανω από 632 2,0132 κατω από 632 1,736
Πανω από 633 2,0133 κατω από 633 1,734
Πανω από 634 2,0134 κατω από 634 1,732
Πανω από 635 2,0135 κατω από 635 1,73
Πανω από 636 2,0136 κατω από 636 1,728
Πανω από 637 2,0137 κατω από 637 1,726
Πανω από 638 2,0138 κατω από 638 1,724
Πανω από 639 2,0139 κατω από 639 1,722
Πανω από 640 2,014 κατω από 640 1,72
Πανω από 641 2,0141 κατω από 641 1,718
Πανω από 642 2,0142 κατω από 642 1,716
Πανω από 643 2,0143 κατω από 643 1,714
Πανω από 644 2,0144 κατω από 644 1,712
Πανω από 645 2,0145 κατω από 645 1,71
Πανω από 646 2,0146 κατω από 646 1,708
Πανω από 647 2,0147 κατω από 647 1,706
Πανω από 648 2,0148 κατω από 648 1,704
Πανω από 649 2,0149 κατω από 649 1,702
Πανω από 650 2,015 κατω από 650 1,7
Πανω από 651 2,0151 κατω από 651 1,698
Πανω από 652 2,0152 κατω από 652 1,696
Πανω από 653 2,0153 κατω από 653 1,694
Πανω από 654 2,0154 κατω από 654 1,692
Πανω από 655 2,0155 κατω από 655 1,69
Πανω από 656 2,0156 κατω από 656 1,688
Πανω από 657 2,0157 κατω από 657 1,686
Πανω από 658 2,0158 κατω από 658 1,684
Πανω από 659 2,0159 κατω από 659 1,682
Πανω από 660 2,016 κατω από 660 1,68
Πανω από 661 2,0161 κατω από 661 1,678
Πανω από 662 2,0162 κατω από 662 1,676
Πανω από 663 2,0163 κατω από 663 1,674
Πανω από 664 2,0164 κατω από 664 1,672
Πανω από 665 2,0165 κατω από 665 1,67
Πανω από 666 2,0166 κατω από 666 1,668
Πανω από 667 2,0167 κατω από 667 1,666
Πανω από 668 2,0168 κατω από 668 1,664
Πανω από 669 2,0169 κατω από 669 1,662
Πανω από 670 2,017 κατω από 670 1,66
Πανω από 671 2,0171 κατω από 671 1,658
Πανω από 672 2,0172 κατω από 672 1,656
Πανω από 673 2,0173 κατω από 673 1,654
Πανω από 674 2,0174 κατω από 674 1,652
Πανω από 675 2,0175 κατω από 675 1,65
Πανω από 676 2,0176 κατω από 676 1,648
Πανω από 677 2,0177 κατω από 677 1,646
Πανω από 678 2,0178 κατω από 678 1,644
Πανω από 679 2,0179 κατω από 679 1,642
Πανω από 680 2,018 κατω από 680 1,64
Πανω από 681 2,0181 κατω από 681 1,638
Πανω από 682 2,0182 κατω από 682 1,636
Πανω από 683 2,0183 κατω από 683 1,634
Πανω από 684 2,0184 κατω από 684 1,632
Πανω από 685 2,0185 κατω από 685 1,63
Πανω από 686 2,0186 κατω από 686 1,628
Πανω από 687 2,0187 κατω από 687 1,626
Πανω από 688 2,0188 κατω από 688 1,624
Πανω από 689 2,0189 κατω από 689 1,622
Πανω από 690 2,019 κατω από 690 1,62
Πανω από 691 2,0191 κατω από 691 1,618
Πανω από 692 2,0192 κατω από 692 1,616
Πανω από 693 2,0193 κατω από 693 1,614
Πανω από 694 2,0194 κατω από 694 1,612
Πανω από 695 2,0195 κατω από 695 1,61
Πανω από 696 2,0196 κατω από 696 1,608
Πανω από 697 2,0197 κατω από 697 1,606
Πανω από 698 2,0198 κατω από 698 1,604
Πανω από 699 2,0199 κατω από 699 1,602
Πανω από 700 2,02 κατω από 700 1,6
Πανω από 701 2,0201 κατω από 701 1,598
Πανω από 702 2,0202 κατω από 702 1,596
Πανω από 703 2,0203 κατω από 703 1,594
Πανω από 704 2,0204 κατω από 704 1,592
Πανω από 705 2,0205 κατω από 705 1,59
Πανω από 706 2,0206 κατω από 706 1,588
Πανω από 707 2,0207 κατω από 707 1,586
Πανω από 708 2,0208 κατω από 708 1,584
Πανω από 709 2,0209 κατω από 709 1,582
Πανω από 710 2,021 κατω από 710 1,58
Πανω από 711 2,0211 κατω από 711 1,578
Πανω από 712 2,0212 κατω από 712 1,576
Πανω από 713 2,0213 κατω από 713 1,574
Πανω από 714 2,0214 κατω από 714 1,572
Πανω από 715 2,0215 κατω από 715 1,57
Πανω από 716 2,0216 κατω από 716 1,568
Πανω από 717 2,0217 κατω από 717 1,566
Πανω από 718 2,0218 κατω από 718 1,564
Πανω από 719 2,0219 κατω από 719 1,562
Πανω από 720 2,022 κατω από 720 1,56
Πανω από 721 2,0221 κατω από 721 1,558
Πανω από 722 2,0222 κατω από 722 1,556
Πανω από 723 2,0223 κατω από 723 1,554
Πανω από 724 2,0224 κατω από 724 1,552
Πανω από 725 2,0225 κατω από 725 1,55
Πανω από 726 2,0226 κατω από 726 1,548
Πανω από 727 2,0227 κατω από 727 1,546
Πανω από 728 2,0228 κατω από 728 1,544
Πανω από 729 2,0229 κατω από 729 1,542
Πανω από 730 2,023 κατω από 730 1,54
Πανω από 731 2,0231 κατω από 731 1,538
Πανω από 732 2,0232 κατω από 732 1,536
Πανω από 733 2,0233 κατω από 733 1,534
Πανω από 734 2,0234 κατω από 734 1,532
Πανω από 735 2,0235 κατω από 735 1,53
Πανω από 736 2,0236 κατω από 736 1,528
Πανω από 737 2,0237 κατω από 737 1,526
Πανω από 738 2,0238 κατω από 738 1,524
Πανω από 739 2,0239 κατω από 739 1,522
Πανω από 740 2,024 κατω από 740 1,52
Πανω από 741 2,0241 κατω από 741 1,518
Πανω από 742 2,0242 κατω από 742 1,516
Πανω από 743 2,0243 κατω από 743 1,514
Πανω από 744 2,0244 κατω από 744 1,512
Πανω από 745 2,0245 κατω από 745 1,51
Πανω από 746 2,0246 κατω από 746 1,508
Πανω από 747 2,0247 κατω από 747 1,506
Πανω από 748 2,0248 κατω από 748 1,504
Πανω από 749 2,0249 κατω από 749 1,502
Πανω από 750 2,025 κατω από 750 1,5
Πανω από 751 2,0251 κατω από 751 1,498
Πανω από 752 2,0252 κατω από 752 1,496
Πανω από 753 2,0253 κατω από 753 1,494
Πανω από 754 2,0254 κατω από 754 1,492
Πανω από 755 2,0255 κατω από 755 1,49
Πανω από 756 2,0256 κατω από 756 1,488
Πανω από 757 2,0257 κατω από 757 1,486
Πανω από 758 2,0258 κατω από 758 1,484
Πανω από 759 2,0259 κατω από 759 1,482
Πανω από 760 2,026 κατω από 760 1,48
Πανω από 761 2,0261 κατω από 761 1,478
Πανω από 762 2,0262 κατω από 762 1,476
Πανω από 763 2,0263 κατω από 763 1,474
Πανω από 764 2,0264 κατω από 764 1,472
Πανω από 765 2,0265 κατω από 765 1,47
Πανω από 766 2,0266 κατω από 766 1,468
Πανω από 767 2,0267 κατω από 767 1,466
Πανω από 768 2,0268 κατω από 768 1,464
Πανω από 769 2,0269 κατω από 769 1,462
Πανω από 770 2,027 κατω από 770 1,46
Πανω από 771 2,0271 κατω από 771 1,458
Πανω από 772 2,0272 κατω από 772 1,456
Πανω από 773 2,0273 κατω από 773 1,454
Πανω από 774 2,0274 κατω από 774 1,452
Πανω από 775 2,0275 κατω από 775 1,45
Πανω από 776 2,0276 κατω από 776 1,448
Πανω από 777 2,0277 κατω από 777 1,446
Πανω από 778 2,0278 κατω από 778 1,444
Πανω από 779 2,0279 κατω από 779 1,442
Πανω από 780 2,028 κατω από 780 1,44
Πανω από 781 2,0281 κατω από 781 1,438
Πανω από 782 2,0282 κατω από 782 1,436
Πανω από 783 2,0283 κατω από 783 1,434
Πανω από 784 2,0284 κατω από 784 1,432
Πανω από 785 2,0285 κατω από 785 1,43
Πανω από 786 2,0286 κατω από 786 1,428
Πανω από 787 2,0287 κατω από 787 1,426
Πανω από 788 2,0288 κατω από 788 1,424
Πανω από 789 2,0289 κατω από 789 1,422
Πανω από 790 2,029 κατω από 790 1,42
Πανω από 791 2,0291 κατω από 791 1,418
Πανω από 792 2,0292 κατω από 792 1,416
Πανω από 793 2,0293 κατω από 793 1,414
Πανω από 794 2,0294 κατω από 794 1,412
Πανω από 795 2,0295 κατω από 795 1,41
Πανω από 796 2,0296 κατω από 796 1,408
Πανω από 797 2,0297 κατω από 797 1,406
Πανω από 798 2,0298 κατω από 798 1,404
Πανω από 799 2,0299 κατω από 799 1,402
Πανω από 800 2,03 κατω από 800 1,4
Πανω από 801 2,0301 κατω από 801 1,398
Πανω από 802 2,0302 κατω από 802 1,396
Πανω από 803 2,0303 κατω από 803 1,394
Πανω από 804 2,0304 κατω από 804 1,392
Πανω από 805 2,0305 κατω από 805 1,39
Πανω από 806 2,0306 κατω από 806 1,388
Πανω από 807 2,0307 κατω από 807 1,386
Πανω από 808 2,0308 κατω από 808 1,384
Πανω από 809 2,0309 κατω από 809 1,382
Πανω από 810 2,031 κατω από 810 1,38
Πανω από 811 2,0311 κατω από 811 1,378
Πανω από 812 2,0312 κατω από 812 1,376
Πανω από 813 2,0313 κατω από 813 1,374
Πανω από 814 2,0314 κατω από 814 1,372
Πανω από 815 2,0315 κατω από 815 1,37
Πανω από 816 2,0316 κατω από 816 1,368
Πανω από 817 2,0317 κατω από 817 1,366
Πανω από 818 2,0318 κατω από 818 1,364
Πανω από 819 2,0319 κατω από 819 1,362
Πανω από 820 2,032 κατω από 820 1,36
Πανω από 821 2,0321 κατω από 821 1,358
Πανω από 822 2,0322 κατω από 822 1,356
Πανω από 823 2,0323 κατω από 823 1,354
Πανω από 824 2,0324 κατω από 824 1,352
Πανω από 825 2,0325 κατω από 825 1,35
Πανω από 826 2,0326 κατω από 826 1,348
Πανω από 827 2,0327 κατω από 827 1,346
Πανω από 828 2,0328 κατω από 828 1,344
Πανω από 829 2,0329 κατω από 829 1,342
Πανω από 830 2,033 κατω από 830 1,34
Πανω από 831 2,0331 κατω από 831 1,338
Πανω από 832 2,0332 κατω από 832 1,336
Πανω από 833 2,0333 κατω από 833 1,334
Πανω από 834 2,0334 κατω από 834 1,332
Πανω από 835 2,0335 κατω από 835 1,33
Πανω από 836 2,0336 κατω από 836 1,328
Πανω από 837 2,0337 κατω από 837 1,326
Πανω από 838 2,0338 κατω από 838 1,324
Πανω από 839 2,0339 κατω από 839 1,322
Πανω από 840 2,034 κατω από 840 1,32
Πανω από 841 2,0341 κατω από 841 1,318
Πανω από 842 2,0342 κατω από 842 1,316
Πανω από 843 2,0343 κατω από 843 1,314
Πανω από 844 2,0344 κατω από 844 1,312
Πανω από 845 2,0345 κατω από 845 1,31
Πανω από 846 2,0346 κατω από 846 1,308
Πανω από 847 2,0347 κατω από 847 1,306
Πανω από 848 2,0348 κατω από 848 1,304
Πανω από 849 2,0349 κατω από 849 1,302
Πανω από 850 2,035 κατω από 850 1,3
Πανω από 851 2,0351 κατω από 851 1,298
Πανω από 852 2,0352 κατω από 852 1,296
Πανω από 853 2,0353 κατω από 853 1,294
Πανω από 854 2,0354 κατω από 854 1,292
Πανω από 855 2,0355 κατω από 855 1,29
Πανω από 856 2,0356 κατω από 856 1,288
Πανω από 857 2,0357 κατω από 857 1,286
Πανω από 858 2,0358 κατω από 858 1,284
Πανω από 859 2,0359 κατω από 859 1,282
Πανω από 860 2,036 κατω από 860 1,28
Πανω από 861 2,0361 κατω από 861 1,278
Πανω από 862 2,0362 κατω από 862 1,276
Πανω από 863 2,0363 κατω από 863 1,274
Πανω από 864 2,0364 κατω από 864 1,272
Πανω από 865 2,0365 κατω από 865 1,27
Πανω από 866 2,0366 κατω από 866 1,268
Πανω από 867 2,0367 κατω από 867 1,266
Πανω από 868 2,0368 κατω από 868 1,264
Πανω από 869 2,0369 κατω από 869 1,262
Πανω από 870 2,037 κατω από 870 1,26
Πανω από 871 2,0371 κατω από 871 1,258
Πανω από 872 2,0372 κατω από 872 1,256
Πανω από 873 2,0373 κατω από 873 1,254
Πανω από 874 2,0374 κατω από 874 1,252
Πανω από 875 2,0375 κατω από 875 1,25
Πανω από 876 2,0376 κατω από 876 1,248
Πανω από 877 2,0377 κατω από 877 1,246
Πανω από 878 2,0378 κατω από 878 1,244
Πανω από 879 2,0379 κατω από 879 1,242
Πανω από 880 2,038 κατω από 880 1,24
Πανω από 881 2,0381 κατω από 881 1,238
Πανω από 882 2,0382 κατω από 882 1,236
Πανω από 883 2,0383 κατω από 883 1,234
Πανω από 884 2,0384 κατω από 884 1,232
Πανω από 885 2,0385 κατω από 885 1,23
Πανω από 886 2,0386 κατω από 886 1,228
Πανω από 887 2,0387 κατω από 887 1,226
Πανω από 888 2,0388 κατω από 888 1,224
Πανω από 889 2,0389 κατω από 889 1,222
Πανω από 890 2,039 κατω από 890 1,22
Πανω από 891 2,0391 κατω από 891 1,218
Πανω από 892 2,0392 κατω από 892 1,216
Πανω από 893 2,0393 κατω από 893 1,214
Πανω από 894 2,0394 κατω από 894 1,212
Πανω από 895 2,0395 κατω από 895 1,21
Πανω από 896 2,0396 κατω από 896 1,208
Πανω από 897 2,0397 κατω από 897 1,206
Πανω από 898 2,0398 κατω από 898 1,204
Πανω από 899 2,0399 κατω από 899 1,202
Πανω από 900 2,04 κατω από 900 1,2
Πανω από 901 2,0401 κατω από 901 1,198
Πανω από 902 2,0402 κατω από 902 1,196
Πανω από 903 2,0403 κατω από 903 1,194
Πανω από 904 2,0404 κατω από 904 1,192
Πανω από 905 2,0405 κατω από 905 1,19
Πανω από 906 2,0406 κατω από 906 1,188
Πανω από 907 2,0407 κατω από 907 1,186
Πανω από 908 2,0408 κατω από 908 1,184
Πανω από 909 2,0409 κατω από 909 1,182
Πανω από 910 2,041 κατω από 910 1,18
Πανω από 911 2,0411 κατω από 911 1,178
Πανω από 912 2,0412 κατω από 912 1,176
Πανω από 913 2,0413 κατω από 913 1,174
Πανω από 914 2,0414 κατω από 914 1,172
Πανω από 915 2,0415 κατω από 915 1,17
Πανω από 916 2,0416 κατω από 916 1,168
Πανω από 917 2,0417 κατω από 917 1,166
Πανω από 918 2,0418 κατω από 918 1,164
Πανω από 919 2,0419 κατω από 919 1,162
Πανω από 920 2,042 κατω από 920 1,16
Πανω από 921 2,0421 κατω από 921 1,158
Πανω από 922 2,0422 κατω από 922 1,156
Πανω από 923 2,0423 κατω από 923 1,154
Πανω από 924 2,0424 κατω από 924 1,152
Πανω από 925 2,0425 κατω από 925 1,15
Πανω από 926 2,0426 κατω από 926 1,148
Πανω από 927 2,0427 κατω από 927 1,146
Πανω από 928 2,0428 κατω από 928 1,144
Πανω από 929 2,0429 κατω από 929 1,142
Πανω από 930 2,043 κατω από 930 1,14
Πανω από 931 2,0431 κατω από 931 1,138
Πανω από 932 2,0432 κατω από 932 1,136
Πανω από 933 2,0433 κατω από 933 1,134
Πανω από 934 2,0434 κατω από 934 1,132
Πανω από 935 2,0435 κατω από 935 1,13
Πανω από 936 2,0436 κατω από 936 1,128
Πανω από 937 2,0437 κατω από 937 1,126
Πανω από 938 2,0438 κατω από 938 1,124
Πανω από 939 2,0439 κατω από 939 1,122
Πανω από 940 2,044 κατω από 940 1,12
Πανω από 941 2,0441 κατω από 941 1,118
Πανω από 942 2,0442 κατω από 942 1,116
Πανω από 943 2,0443 κατω από 943 1,114
Πανω από 944 2,0444 κατω από 944 1,112
Πανω από 945 2,0445 κατω από 945 1,11
Πανω από 946 2,0446 κατω από 946 1,108
Πανω από 947 2,0447 κατω από 947 1,106
Πανω από 948 2,0448 κατω από 948 1,104
Πανω από 949 2,0449 κατω από 949 1,102
Πανω από 950 2,045 κατω από 950 1,1
Πανω από 951 2,0451 κατω από 951 1,098
Πανω από 952 2,0452 κατω από 952 1,096
Πανω από 953 2,0453 κατω από 953 1,094
Πανω από 954 2,0454 κατω από 954 1,092
Πανω από 955 2,0455 κατω από 955 1,09
Πανω από 956 2,0456 κατω από 956 1,088
Πανω από 957 2,0457 κατω από 957 1,086
Πανω από 958 2,0458 κατω από 958 1,084
Πανω από 959 2,0459 κατω από 959 1,082
Πανω από 960 2,046 κατω από 960 1,08
Πανω από 961 2,0461 κατω από 961 1,078
Πανω από 962 2,0462 κατω από 962 1,076
Πανω από 963 2,0463 κατω από 963 1,074
Πανω από 964 2,0464 κατω από 964 1,072
Πανω από 965 2,0465 κατω από 965 1,07
Πανω από 966 2,0466 κατω από 966 1,068
Πανω από 967 2,0467 κατω από 967 1,066
Πανω από 968 2,0468 κατω από 968 1,064
Πανω από 969 2,0469 κατω από 969 1,062
Πανω από 970 2,047 κατω από 970 1,06
Πανω από 971 2,0471 κατω από 971 1,058
Πανω από 972 2,0472 κατω από 972 1,056
Πανω από 973 2,0473 κατω από 973 1,054
Πανω από 974 2,0474 κατω από 974 1,052
Πανω από 975 2,0475 κατω από 975 1,05
Πανω από 976 2,0476 κατω από 976 1,048
Πανω από 977 2,0477 κατω από 977 1,046
Πανω από 978 2,0478 κατω από 978 1,044
Πανω από 979 2,0479 κατω από 979 1,042
Πανω από 980 2,048 κατω από 980 1,04
Πανω από 981 2,0481 κατω από 981 1,038
Πανω από 982 2,0482 κατω από 982 1,036
Πανω από 983 2,0483 κατω από 983 1,034
Πανω από 984 2,0484 κατω από 984 1,032
Πανω από 985 2,0485 κατω από 985 1,03
Πανω από 986 2,0486 κατω από 986 1,028
Πανω από 987 2,0487 κατω από 987 1,026
Πανω από 988 2,0488 κατω από 988 1,024
Πανω από 989 2,0489 κατω από 989 1,022
Πανω από 990 2,049 κατω από 990 1,02
Πανω από 991 2,0491 κατω από 991 1,018
Πανω από 992 2,0492 κατω από 992 1,016
Πανω από 993 2,0493 κατω από 993 1,014
Πανω από 994 2,0494 κατω από 994 1,012
Πανω από 995 2,0495 κατω από 995 1,01
Πανω από 996 2,0496 κατω από 996 1,008
Πανω από 997 2,0497 κατω από 997 1,006
Πανω από 998 2,0498 κατω από 998 1,004
ισο με 999 2,0499 κατω από 999 1,002


Το παραπάνω είναι παιχνίδι που μπορεί να μπει στο super 3
Αν βγει το μεσημέρι π.χ. το 125 τότε με βάση τον πίνακα, αν πούμε ότι το νούμερο που θα βγει στης 18.00 θα είναι μεγαλύτερο η απόδοση θα είναι 1,25 αν είναι μικρότερο θα είναι 2,03 κ.ο.κ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ζητείται κατάργηση του φόρου στα κέρδη ΟΠΑΠ

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το Σωματείο πρακτόρων ΟΠΑΠ να επανεξετάσει τη στάση του και τυχόν νέες κινητοποιήσεις με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης μέσω του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας - Οικονομικών και Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στην οποία και τονίζουν ότι μπαίνει σε κίνδυνο το εισόδημα 5.500 περίπου πρακτόρων και των οικογενειών τους και μάλιστα προς όφελος των εταιρειών του διαδικτυακού που ασχολούνται με τυχερά παιχνίδια.
Στην ερώτηση σημειώνεται ότι οι πράκτορες του Ο.Π.Α.Π. είναι ανάστατοι και ζητούν την απόσυρση του νόμου - δώρου στις εταιρείες του διαδικτύου που εξάγουν δισεκατομμύρια στους φορολογικούς παραδείσους, ενώ εκφράζουν το φόβο ότι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο ξεπούλημα του Ο.Π.Α.Π., ρωτώντας ποια μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει τη χαριστική διαρροή δισεκατομμυρίων σε offshore εταιρείες παράνομου στοιχήματος, αν είναι στις προθέσεις και μετά τις άμεσες αντιδράσεις, να προβούν στην ανάκληση του 10% από το πρώτο, κιόλας, κερδισμένου ευρώ;
Ρωτούνται επίσης με ποιους τρόπους θα αναπληρώσουν τα υπουργεία τις επιχορηγήσεις του Ο.Π.Α.Π., σε κοινωφελή ιδρύματα και σκοπούς.
Ενώ η ερώτηση κλείνει ως εξής:
«Ποιος ευφυής εγκέφαλος στοχάστηκε να θέσει τέρμα στην ελπίδα των χιλιάδων μικροπαικτών, που, ούτως ή άλλως, ούτε που διανοούνται να περάσουν το κατώφλι ενός καζίνο;».

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Θα σας πω κει ένα συστήματα να βγάζετε ένα επιπλέον μεροκάματα.
Έχουμε 2 καλούς άσσους με 1,60 ο καθένας, αλλά επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο σε αυτή την ζωή (μόνο ο θάνατος) βάζουμε και ένα Χ (3,25 απόδοση) δίπλα για κάλυψη.
Κάνουμε μια ανάπτυξη τις 2 διπλές ζητώντας τουλάχιστον έναν άσσο.
ΕΧΟΥΜΕ 3 ΣΤΗΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

1-1

1-Χ

Χ-1

Στις 3 στήλες αυτές παίζουμε διαφορετικό συντελεστή, ώστε στην στήλη 1-1 να κερδίζουμε και στις στήλες 1-Χ και Χ-1 να παίρνουμε τα χρήματα μας πίσω.
Το σύστημα αυτό αποδίδει αν κάτσει η βάση 1,58 απόδοση ενώ αν σπάσει ένα άσσος και πάει στο Χ η απόδοση είναι μονάδα. Βέβαια σαν πράκτορες μαζί με την προμήθεια μας η απόδοση είναι για κέρδος 1,71 και στην κάλυψη 1,08.
Το ποσο πονταρισμα θα γινει σε κάθε στηλη το βρισκει ένα προγραμματακι

ΟΠΑΠ: «Ψάχνει» συνέταιρο για το on line στοίχημα

Μετά την «αυτοχειρία» της ΟΠΑΠ με την φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών κατά 10%, η εταιρεία αναζητά εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιείται στο online στοίχημα.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του προέδρου της ΟΠΑΠ Κ Χ. Χατζηεμμανουήλ σε συνέντευξη στο Reuters.

"Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες δραστικής αναβάθμισης των online τεχνικών δυνατοτήτων μας ... καθώς και την πιθανότητα συνεργασίας με εταιρία που δραστηριοποιείται στο online στοίχημα, με όνομα στην αγορά, καθιερωμένο δίκτυο και πελατειακή βάση σε νέες αγορές", δηλώνει ο κ. Χατζηεμμανουήλ.
Η ΟΠΑΠ λόγω της υψηλής ρευστότητας που δημιουργεί έχει εξετάσει και στο παρελθόν εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές ( Ιρλανδία- Αγγλία ).

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

Αναστέλλονται οι κινητοποίησης από την ποεπππ σαν ένδειξη καλής θέλησης. Το θέμα όμως είναι το εξής, να συζητήσουμε τι? Να φορολογούν τα καθαρά κέρδη? Και ας είναι 2 ευρώ? Βέβαια θα βγουν κάποιοι και θα πουν με την προηγούμενη τροπολογία σου φορολογούσαν και την επιστροφή…Μήπως αυτό ήθελαν να επιτύχουν? Να μας πάρουν 10 να μας δώσουν 5 και να τους πούμε και ευχαριστώ? Μα τόσο καιρό κα ι στις τοπικές συνελεύσεις δεν μιλούσαμε για αφορολόγητο 120 ευρώ? Μέχρι και χτες ο τοπστιδης στο σκαι μιλούσε για αμολόγητο 120 ευρώ.
Το θέμα του τσιγάρου το έθεσαν σαν όρο στο να σταματήσουν την απεργία?

Από την άλλη αν με τον διάλογο δεν λυθεί η απεργία ξέρετε τι πετυχαμε?
Επιτύχαμε να βγάλουμε τα μάτια μας.
Γιατί το λέω αυτό.
Γιατί σε περίπτωση νέων κινητοποιήσεων πρώτον το μηχανογραφικό θα φυλάσσετε και δεν πρόκειται να το κλείσουν και δεύτερον δεν θα υπάρχει η ομοψυχία που υπήρχε τώρα.

Τοσο καιρο η ΕΡΤ εκανε ότι δεν υπηρχαμε και τωρα ξαφνικα καλεσαν τον τοπτσιδη. Γιατι?...............ΠΑΡΑΞΕΝΟ

αναστολή των κινητοποιήσεω

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ


ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289



Αθήνα 17/07/09



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε σήμερα 17 Ιουλίου 2009 με μοναδικό θέμα την εκτίμηση των μέχρι τώρα δεδομένων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί.



Λαμβάνοντας υπόψη:

1. Τη συνάντηση που είχαμε με την ΟΠΑΠ ΑΕ και εκπρόσωπο του Υπουργείου.

2. Την μέχρι τώρα θετική πορεία της Απεργίας.



Αποφασίσαμε:

* Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.
* Τη σύσταση επιτροπής με σκοπό τη δημιουργία προτάσεων, οι οποίες μαζί με τις προτάσεις της επιτροπής της ΟΠΑΠ ΑΕ και της επιτροπής των υπαλλήλων της ΟΠΑΠ ΑΕ, θα ενσωματωθούν στον ήδη ψηφισθέντα νόμο.



Από αύριο το πρωί τα πρακτορεία μας θα λειτουργούν κανονικά. Θα ακολουθήσει νέο δελτίο τύπου με περισσότερες λεπτομέρειες για τις συζητήσεις και τις προτάσεις του Υπουργείου. .

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΑΠ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΑΘΟΥΣ

Έκτακτο Δελτίο Τύπου

Η ώρα είναι 1:30πμ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ, μαζί με αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στο μηχανογραφικό κέντρο. Το επάγγελμα μας δέχεται απειλή και βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τοίχο που ή θα υποχωρούσαμε ή θα τον γκρεμίζαμε. Το μέλλον των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται.

Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΝΘΗΜΑ 1:

Ο ΟΠΑΠ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΝΘΗΜΑ 2:

ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΥΝΘΗΜΑ 3:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΊΑ


ΣΥΝΘΗΜΑ 4 :

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ .


ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΎΝ
Κάλεσμα από τους διαδηλωτές:
Να πάνε όλοι οι πράκτορες στον ΟΠΑΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Στη Θεσσαλονίκη γίνεται χαμός!

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Αθήνα 14/7/09

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ


ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289





Αθήνα 14/7/09



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Από Τετάρτη βράδυ όλοι τα πρακτορεία κατεβάζουν ρολά. Την Πέμπτη το πρωί καλούμε τους συναδέλφους σε διαμαρτυρία στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, Λεωφ. Κηφισού 62 στο Περιστέρι. Να είστε εκεί από νωρίς – 7:00πμ – για να προλάβουμε τα πρωινά δελτία των ΜΜΕ.



Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.



Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

H ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

H ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Συνάδελφοι, αφού δεν λογαριάζουν τη ζημιά στο Δημόσιο συμφέρον, ας υποστούν το πολιτικό κόστος. Γιατί οι Κυβερνήσεις δεν πέφτουν στη Βουλή, παρά στα Ταξί, τα Καφενεία, τα Κομμωτήρια και τα Προποτζίδικα. Εκεί που ο κόσμος μιλά. Εγώ στο Πρακτορείο μου σήκωσα αυτήν την Αφίσα. Όποιος θέλει ακολουθεί. Ο πόλεμος κατά του Παπαθανασίου είναι προς το παρόν προσωπικός. Αν δεν τον βάλει στη θέση του η Κυβέρνηση, τότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους. Και μη χαίρεται η Αντιπολίτευση. Σήμερα κιόλας πρέπει να δεσμευτούν πως όταν γίνουν αυτοί Κυβέρνηση, θα αποσύρουν αμέσως τον νόμο της διάλυσης της ΟΠΑΠ και των πρακτορείων.


Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Δελτίο Τύπου ΠΟΕΠΠΠ 12/7/2009

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 5223580 - FAX: 210 5229289

Αθήνα 12 Ιουλίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 9ης Ιουλίου που καλεί τον κλάδο σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, έχουμε την υποχρέωση να σας ανακοινώσουμε για τις παρακάτω εξελίξεις:

1. Όλοι οι συνάδελφοι από άκρη ως άκρη της χώρας έχουν ξεσηκωθεί.

2. Η ανταπόκριση είναι πρωτοφανής, η συμμετοχή σε αυτή την απεργία θα είναι άνευ προηγουμένου

3. Παράλληλες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και άλλοι κλάδοι που θίγονται (ΟΔΙΕ-ΛΑΧΕΙΑ-ΥΠ.ΟΠΑΠ)

4. Θετικά σχόλια ακούμε από όλα τα ΜΜΕ με εκτενείς αναλύσεις που δικαιώνουν τον αγώνα μας

5. Ειδικά ρεπορτάζ έχουν δημοσιευθεί σε οικονομικά forum του εξωτερικού. Με λεπτομερείς αναφορές στις κινητοποιήσεις μας.

6. Θεσμικοί επενδυτές από το εξωτερικό μας παρακολουθούν με αγωνία.

Ο αγώνας είναι στο γήπεδο μας και θα κερδίσουμε. Την Τετάρτη το βράδυ κλείνουμε τα πρακτορεία. Κατεβάζουμε ρολά. Καμία μηχανή δεν θα ανοίξει για κανένα λόγο.

Συνάδελφοι. Παίζεται το μέλλον το παιδιών μας και έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε. Από το βράδυ της Τετάρτης και μετά θα ανοίξουμε μόνο αν δικαιωθούμε. Όλοι μαζί. Δεν μας περισσεύει κανείς

Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

« ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ »

ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ


« ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ »

Αγαπητέ πελάτη , αφού σε ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που μας δείχνεις τόσα χρόνια, θέλουμε να σε ενημερώσουμε για τους λόγους που μας αναγκάζουμε να απεργήσουμε από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 και να ζητήσουμε την συμπαράσταση σου στα αιτήματά μας.
Όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε μια μεγάλη και παγκόσμια οικονομική κρίση που κάποιοι λίγοι την προκάλεσαν με τις λάθος ??? επιλογές τους.
Το αποτέλεσμα , τα «σπασμένα» δηλαδή, πρέπει ΠΑΛΙ να τα πληρώσουμε όλοι ΕΜΕΙΣ και αυτό διότι είμαστε ο εύκολος στόχος που ΚΑΘΕ φορά πιάνουν από τον λαιμό για να κλείσει τις «τρύπες» που άλλοι ανοίγουν.
Δεν τους φτάνει που ,όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι κινείτε αλλά και ότι μένει ακίνητο.
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια , έχουν φορολογήσει ότι υπηρεσία υπάρχει και δεν υπάρχει ,στον πολίτη
Δεν τους φτάνει ,που όλοι τους εδώ και χρόνια, μας έχουν βάλει ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ σε ότι και αν κάνουμε.
Δεν τους φτάνει , που όλοι τους εδώ και χρόνια, έχουν ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ … !!! τους.

Αφού δεν τους έμεινε ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ τώρα ΘΕΛΟΥΝ να ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ και την ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ και στην συνέχεια να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ με τα ΠΑΝΤΑ.

Στις 7 Ιουλίου , ψήφισαν έναν νέο νόμο με την διαδικασία του κατεπείγοντος που φορολογεί επιπλέων τα καύσιμα (για να μην πηγαίνουμε πουθενά !!!) τα κινητά τηλέφωνα (για να μην μιλάμε με κανέναν !!!!) και όλα τα κέρδη από το πρώτο λεπτό σε ΟΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (για να μην ελπίζουμε σε τίποτα !!!)

Για τα ΚΑΖΙΝΟ και τα παιχνίδια που παίζονται στα κανάλια της τηλεόρασης δεν ΈΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ γιατί πως να πάνε κόντρα στα αφεντικά τους !!!

Ο νόμος επιβάλει φόρο με ποσοστό 10 % σε όλα τα κρατικά παιχνίδια (ΟΠΑΠ ,ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και ΛΑΧΕΙΑ) σε όποιο ΠΟΣΟ και αν ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,

Δηλαδή
Κέρδισες 50 λεπτά ;

Τότε αφού έγινες πλούσιος το κράτος θα σου πάρει το 10 % άρα τα 5 λεπτά .!!!!!!

Δηλαδή
Έχεις στην τσέπη σου ΕΝΑ ευρώ και θέλεις να παίξεις πχ. ΚΙΝΟ ?
Είσαι τυχερός ?
Κερδίζεις ?
Κάθε φορά που ξαναπαίζεις το ευρώ και κερδίζεις τα λεφτά σου πίσω (1 €) θα σου παίρνει και από 10 λεπτά. !!!!
Στις ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ που θα τολμήσεις να το κάνεις αυτό, το ΕΥΡΩ θα ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ για την τσέπη του Υπουργείου Οικονομικών !!!!

Τότε γιατί δεν τα δίνουμε όλα από την αρχή στο Υπουργείο ???

Είναι ξεκάθαρο, αγαπητέ πελάτη, πως αυτός που εμπνεύστηκε τον νόμο ή ΗΛΙΘΙΟΣ είναι (τους αποδείξαμε πως αντί να μαζέψουν 180.000.000.€ που υπολογίζουν ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ 400.000.000 € από την ζημιά που θα προκαλέσει ο φόρος στα νόμιμα παιχνίδια) ή ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ και ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ που προκύπτουν από τα παιχνίδια, (σήμερα και πηγαίνουν στα ΓΗΠΕΔΑ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ στα ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ αλλά και στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) και να τα ΣΤΕΙΛΕΙ στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ των ΦΙΛΩΝ με τις offshore εταιρίες.

ΟΧΙ οι πολιτικοί μας ΔΕΝ είναι ΗΛΙΘΙΟΙ !!!!!

Το κάνουν γιατί αφενός θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ και το τελευταίο πράγμα που έμεινε στον απλό πολίτη την ΕΛΠΙΔΑ , και έναν τρόπο ψυχαγωγίας που έχει και αφετέρου ΘΕΛΟΥΝ να διαλύσουν και να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ότι έχει μείνει πια στο ΚΡΆΤΟΣ και αποδίδει στον ΠΟΛΊΤΗ.

Αγαπητέ πελάτη

Σήμερα δεν απεργούμε μόνο διότι ο νέος φόρος θα μας εξαφανίσει σαν επιχειρήσεις .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση που ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ για να σε ΚΑΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΟ και να το ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ που έχουν την ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι θέλουμε να συνεχίσουν οι κρατικές λοταρίες να δίνουν τα κέρδη τους στα ΠΑΙΔΙΑ μας και στους ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ μας (με γήπεδα, με νοσοκομεία ,κτλ.)

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διότι δεν ανεχόμαστε άλλο να ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ότι χρήματα έχεις στην τσέπη σου τα οποία στα έχει φορολογήσει ποιος ξέρει πόσες φορές .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΖΗΤΑΜΕ την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ σου να γίνει ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ για να ΔΕΙΞΟΥΜΕ στους ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ στην ΒΟΥΛΗ και να καταλάβουν πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και να μας ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ

Προλογος για το μπλοκ

Το μπλοκ δημιουργήθηκε για να κάλυψη ένα μεγάλο κενό ενημερώσεις των πρακτόρων του νομού Ηλείας. Πιστεύω να στηρίξετε με την συμμετοχή σας το μπλοκ αυτό.