Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

26/8/2009

Για σημερα γρηγορα γρηγορα
ΑΠΟΕΛ - ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ ΑΣΣΟ 2,25 ΜΕ 105

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ενημέρωση μελών

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ
ΜΑΡΝΗ 56, 104 37 ΑΘΗΝΑ,





Ενημέρωση μελών



Πριν από λίγο καιρό, ένας συνάδελφος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Το παιδί του αρρώστησε και οι γιατροί συνέστησαν άμεση μεταφορά στο εξωτερικό για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Από την στιγμή που ο συνάδελφος ήρθε σε επαφή με την ομοσπονδία και μας ανακοίνωσε την ανάγκη βοήθειας, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η ΠΟΕΠΠΠ επικοινώνησε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο πρόβλημα του συνεργάτη τους.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ο πρόεδρος μετέβει προσωπικά την Αθήνα και είχε επαφές με στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ, για την διευθέτηση του προβλήματος. Άμεσα εγκρίθηκε το ποσό των εκατό (100) χιλιάδων ευρώ, ως βοήθεια προς τον πράκτορα. Είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει και έγινε άμεσα. Ευχή όλων μας είναι, το παιδί του συναδέλφου να γίνει καλά και να επιστρέψει σύντομα σπίτι του. Για ευνόητους λόγους δεν σκοπεύουμε να δημοσιοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια. Είναι όμως υποχρέωση μας η αναφορά στο γεγονός, καθώς αυτό προβάλει την ευαισθησία της εταιρείας σε κοινωνικά θέματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άνθρωπο της οικογένειας μας. Τέτοιους συνεργάτες θέλουμε να έχουμε μαζί μας.



Σύμβαση ΟΤΕ : σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σας ενημερώνουμε ότι από κοινού ΟΠΑΠ και ΠΟΕΠΠΠ συνεχίζουν τις επαφές για επικείμενη συμφωνία. Ήδη έχουν σταλεί τα απαραίτητα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία της ΟΠΑΠ στο ΟΤΕ για την καλύτερη κατανομή των τιμολογίων. Από την ΠΟΕΠΠΠ, έγινε σαφές ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα τιμολόγια θα γίνεται μόνο για φτηνότερη χρέωση. Στις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση ΟΠΑΠ-ΠΟΕΠΠΠ με την διοίκηση του ΟΤΕ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.





Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

ΤΑΜΕΙΟ 25/8/2009

Περασε η εκπληξη με το αμβουργο και χασαμε το χ της ρομας γιαενα γκολακι
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 1000
ΤΡΕΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟ 1223,5

ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 4-6 ΓΚΟΛ 60 ΕΥΡΩ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΤΑΜΕΙΟ 23/8/2009

περασε η Βασλουι προχτες και ειχαμε 150 καθαρα στο ταμειο μας
Αρχικο ταμειο 1000
Τρεχον ταμειο 1230

Για σημερα Τζενοα - Ρομα = Χ 3.20 60 ΕΥΡΩ

Βολφσμπουργκ - Αμβουργο Χ2Δ 1,73 50 ΕΥΡΩ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑΜΕΙΟ 20/8/2009

ΒΑΣΛΟΥΪ - ΑΕΚ ΑΣΣΟΣ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2,50 ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 100€

στο οριο

στο οριο χασαμε χτες τον παναθηναικο που ενω αξιζε την ισσοπαλια δεν τον ηθελε και εχασες με 2-3
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 1000
ΤΡΕΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟ 1080

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ταμειο 19/8/2009

ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 1000
ΤΡΕΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟ 1100

Για σημερα με ρισκο το παναθηναικο με την ατλετικο Χ αποδοση 3,15 και πονταρισμα 20 ευρω

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Ξεκινημα με επιτυχια στο ταμειο μας

Περασε το ταμειο προχτες με τον ασσο της πολωνιας. Και πηραμε 110 ευρω καθαρα
ΑΡΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 1000
ΤΡΕΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟ 1100

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Κληρωσεις κινο Live

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

12/8/2009

Θα ξεκινησουμε να ταμειο το οποιο δεν θα ειναι καθημερινο και θα παιζουμε κυριως μονα ΟΠΑΠ παντα
ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 100 ΕΥΡΩ ΑΣΣΟΣ στο 2,10

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Sakis Rouvas Spot ΟΠΑΠ

Search Upload * Upload Video File * Record from Webcam Watch this video in a new window OPAP - PROPO - Fisherman TVC

ΤΖΟΚΕΡ

Funniest Greek Spots: Ti gouna eisai?

ΤΖΟΚΕΡ O ploioktitis

ΛΑΘΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ offside

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟ

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ EUROVISION

Seferlis - O.P.A.P.

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ LIVE

OPAP - JOKER - Grandpa TVC

OPAP - Pame Stihima

OPAP - PROPO - haircut / koureas TVC

2009 ΟΠΑΠ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΕΠΟΥΣ

OPAP violence

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Πως να βλεπετε justin tv χωρις premium account!Αντε, για σας δουλευουμε.....

Πως να βλεπετε justin tv χωρις premium account!Αντε, για σας δουλευουμε.....

Τέρμα πια τα προβλήματα. Τον τελευταίο καιρό όταν βρίσκαμε ένα link για online streaming από το Justin σε άφηνε να δεις μόλις 2 λεπτά ενώ μετά σου έκοβε την εικόνα ζητώντας σου να κάνεις premium account δίνοντας και μια συνδρομή. Η εικόνα που συνήθως έβγαζε είναι η εξής:





Υπάρχει λοιπόν μια ρύθμιση για αυτό το ενοχλητικό παράθυρο.

Ακολουθείσθε κατά τις οδηγίες!!!!

ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΟZILA FIREFOX:

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΤΟΥ FIREFOX

ΜΕΤΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΕΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ







ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ " ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗ"

- ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ IP 174.142.24.201 ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ " ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗΣ ΗΤΤΡ"

- ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΘΥΡΑ" ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 3128

ΜΕΤΑ ΠΑΤΑΤΕ ΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ FIREFOX







MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ JUSTIN TV ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο BROWSER ΣΑΣ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ!!!!

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΚΟΥΚΟΥΛΑ

FACES 4.0 > Ξέρω ποιος είσαι! (Προγραμμα Που Χρησιμοποιει Η Αστυνομια Για Την Εικονα Υποπτων)


Τι θα λέγατε εμείς οι πράκτορες να φτιάχνουμε με το παρακάτω πρόγραμμα τα χαρακτηριστικά ενός λαμογιου που μας την έκανε και μας έριξε κανόνι και να το ανεβάζουμε σε μια βάση στο ιντερνετ ώστε να προσέχουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι?

Είναι και νόμιμος τρόπος








Τι είναι το “FACES”?

Το πρόγραμμα αυτό καθιστά εύκολο για κάθε αστυνομικό (και όχι μόνο) να συνδιάσουν χαρακτηριστικά κάποιου προσώπου έτσι ώστε να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εμπειρία του να εντοπίσει και να συνδιάζει χαρακτηριστικά προσώπων. Απλά όλα τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα αυτό.

> FACES 4.0

Το “Faces 4.0″ είναι η τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση του Faces. Έχει ενισχυμένη βάση δεδομένων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τις εικόνες σε μορφή JPEG για χρήση σε αστυνομικά δελτία, συμβουλές και ιστοσελίδες. Επίσης υπάρχουν τρία νέα χαρακτηριστικά στα μαλλιά, στις τρίχες αλλά και σε σήματα όπως piercings, κρεατοελιές, ουλές και τατουάζ.

> Τι έχει ακριβώς αυτό το πρόγραμμα;

Στο “Faces 4.0″ συγκεκριμένα υπάρχουν 4.400 χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των νέων της Λατινικής, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας. Το “Faces 4.0″ όπως είπα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ακριβή σύνθετα και των δύο φύλων και για κάθε φυλή. Τα επιλεγμένα χαρακτηριστικά αναμειγνύονται μαζί για να παράγουν μια φωτογραφία. Τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του “Faces” είναι η ικανότητα να βελτιώσει την ακρίβεια της εικόνας, επιλέγοντας μεταξύ των τριών νέων χαρακτηριστικών (όπως ανέφερα στην αρχή) αλλά και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε καπέλα, γυαλιά κτλ…

> Κωδικοί αναγνώρισης

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του FACES είναι ότι ενεργοποιεί αυτόματα έναν “Biometric Alphanumeric Code” (BAC) για κάθε πρόσωπο που σύνθετα δημιουργείτε. (Ο BAC δηλαδή που σε αυτόν υπάρχουν τα ειδικά χαρακτηριστικά του -μάτια, μύτη, στόμα κτλ της κάθε εικόνας). Αυτό το ψηφιακό “δακτυλικό αποτύπωμα” μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών σε οποιαδήποτε μορφή (τηλέφωνο, φαξ, e-mail) και χρησιμοποιείται για να αναδημιουργήσει κάθε εικόνα του FACES σε ακριβή λεπτομέρεια. Ο BAC είναι λιγότερο από 1kb και και είναι ιδανικός για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων μεταξύ αστυνομικών αυτοκινήτων και των σταθμών.

> Αναγνώριση / ταυτοποίηση
Η ικανότητα της δημιουργία των διαφόρων προσώπων θα πρέπει φυσικά να συνδυάζεται με την αναγνώριση των τεχνολογιών. Η αστυνομία μπορεί να οικοδομήσει ένα σύνθετο ενός υπόπτου και να το χρησιμοποιεί για να αναζητήσει ηλεκτρονικά mugshot σε κάθε φωτογραφία και άλλες βάσεις δεδομένων. Αντιστοιχίες μπορούν στη συνέχεια να παρουσιάζονται ως ένα “εικονικό lineup” για την θετική ταυτοποίηση των μαρτύρων.

> Αστυνομικά δελτία και ειδοποιήσεις
Το FACES 4.0 επιτρέπει την εύκολη εξαγωγή εικόνας σε JPEG που μπορούν να καταχωρηθούν και σε αστυνομικά δελτία, συμβουλές και ιστοσελίδες. Με το FACES 4.0 μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με έκτακτης ανάγκης / συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, όπως πορτοκαλί για κοινοποιήσεις προειδοποίησης, για απειλούμενων με εξαφάνιση παιδιών, όπου σύνθετα στοιχεία μπορεί να είναι ουσιώδη για άμεσες, συντονισμένες προσπάθειες επιβολής του νόμου.

> Βίντεο Enhancementa
Είναι η επιτυχής ενσωμάτωση FACES 4.0 με βίντεο τεχνολογίες για τη βελτίωση της. Οι τεχνολογίες αυτές χρησιμοποιούνται για την απομόνωση, σταθεροποίηση και η ενίσχυση της εικόνας ενός υπόπτου που καταγράφονται στο βίντεο επιτήρησης. Με το FACES μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός σύνθετου που βασίζεται στην ενίσχυση της εικόνας και άλλων πληροφοριών, όπως μαρτυρούν οι περιγραφές. Το αποτέλεσμα είναι μια καθαρή, όπως και η φωτογραφία-εικόνα για την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση υπόπτου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΛΗΣΤΕΙΩΝ

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ








Αθήνα 9/8/09

Ενημέρωση μελών







Φορολογία κερδών: Μέτα την κατάθεση του πορίσματός από την επιτροπή της ομοσπονδίας εντάθηκαν οι προσπάθειες ενημέρωσης για την επίλυση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη η Γεν. Γραμ. κ. Τζαμπασλή και ο Ταμίας του ΔΣ κ.Αθανασιάδης είχαν επαφές με τον Υπουργό Β. Ελλάδος και Βουλευτές της περιφέρειας τους. Από την Αθήνα ο Αντιπ. κ. Πίγκος και ο κ.Ντόμαλης είχαν διαδοχικές επαφές με Βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων και ο πρόεδρος κ.Τοπτσίδης με τον Υφ.Οικονομικών, με στελέχη του υπουργέιου Οικονομίας και με τον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κ.Ασημακόπουλο. Όλες οι επάφές είχαν θετική ανταπόκριση καθώς όλοι μετά την αναλυτική παρουσίαση του θέματος κατάλαβάν την ορθότητα των θέσεων μας και πείσθηκαν για τις προτάσεις μας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η βούληση του Υπουργείου, όπως αυτή τουλάχιστον αποτυπώνεται από τις μέχρι τώρα συζητήσεις είναι να δεχθεί την εφαρμογή του νόμου, αλλά με την αναθεώρηση της σκέψης περί αφορολογήτου ποσού. Το ύψος του ποσού μένει να καθοριστεί και είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση. Έχει καταστεί σαφές ότι η ομοσπονδία δεν θα δεχθεί ποσό που μικρότερο από αυτό που θίγει την ανακύκλωση των παιχνιδιών.



Κάπνισμα: Ο πρόσφατος νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος έχει φέρει αναστάτωση στα πρακτορεία. Έχουν γίνει προσπάθειες με επαφές με το Υπουργείο Υγείας αρχικά να εξαιρεθούμε του νόμου όπως τα καζίνο αλλά μέχρι να γίνει αυτό είναι προφανές ότι πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε το νόμο. Δυστυχώς μερικοί συνάδελφοι δεν τον εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να παρατηρείτε το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτό δεν είναι επιτρεπτό.



Στοίχημα: Ένα από τα άμεσα σχέδια της ομοσπονδίας είναι η σύσταση ομάδας εργασίας που θα μελετήσει και θα παρουσιάσει την ΟΠΑΠ ΑΕ, συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις για την καλυτέρευση του παιχνιδιού. Το στοίχημα είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι της εταιρείας με δυνατό και συνεχώς αναπτυσσόμενο ανταγωνισμό. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργούμε σε περιβάλλον μονοπωλίου όταν οργιάζει το ιντερνετικό στοίχημα. Η βελτίωση του κουπονιού με χαμηλότερη γκανιότα, μονά παιχνίδια, ειδικά στοιχήματα, live betting, είναι πράγματα που πρέπει να συμβούν και θα τα απαιτήσουμε. Όχι με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις που θα διασφαλίσουν τα ποσοστά μας, θα αυξήσουν το τζίρο του παιχνιδιού, θα περιορίσουν το trading, αλλά θα διασφαλίσουν και την κερδοφορία των μετόχων της εταιρείας. Πέρασε ο καιρός που αυτά τα θέματα τα συζητάγανε στα γραφεία του 4ου ορόφου και μένανε εκεί. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και θα απαιτήσουμε λύσεις. Άμεσα.



Κίνο: Το δημοφιλές παιχνίδι της ΟΠΑΠ ΑΕ, το αποκούμπι των κερδών πρέπει να προστατευθεί και να βελτιωθεί τώρα που πάει καλά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε την πτώση για να κινηθούμε. Ήδη με πρόταση της ΠΟΕΠΠΠ οι κάρτες των ΤΑΧ μειώθηκαν στα 30 ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί και ανάλογη πρόταση για την αναδιανομή των αζήτητων κερδών με επανατοποθέτηση τους στο παιχνίδι. Όχι άλλα σπίτια και αυτοκίνητα. Αναδιανομή μέσω λαχνών που θα εξαργυρώνονται μόνο με δελτία. Παράλληλα θα κατατεθούν και κάποιες άλλες προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα ανεβάσουν περισσότερο την απόδοση του παιχνιδιού.



Συμβάσεις: Ήδη με απόφαση του ΔΣ, έχει ομόφωνα ψηφιστεί ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία, υπό τις παρούσες συνθήκες. Κανείς πράκτορας δεν θα υπογράψει. Οι πράκτορές μοχθούν καθημερινά για τη γιγάντωση της εταιρείας. Το ίδιο κάνουν και αρκετά ικανότατα στελέχη της εταιρείας. Είναι όμως λυπηρό αυτή η άρτια σχέση να μην μπορεί να ολοκληρωθεί με την υπογραφή μιας σύμβασης. Πως είναι δυνατόν ενώ κάποιοι υπόσχονται αμοιβαία αποκλειστικότητα, κάποιοι άλλοι να σχεδιάζουν την εισαγωγή ιντερνετικών εταιρειών στην Ελληνική αγορά. Πως είναι δυνατόν η ξέφρενη αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας να μην συνδυάζεται με αντίστοιχη ανάπτυξη των πρακτορείων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακούστηκαν πρόσφατα και κάποιες φήμες για προμήθειες του 4%. Μέγα λάθος. Η δουλεία του χαμάλη τελείωσε. Αν θέλετε συνεργάτες, εδώ είμαστε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.



Ξυστό: Μέσα στη προηγούμενη εβδομάδα προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το Ξυστό. Η ομοσπονδία παρακολουθεί από κοντά το θέμα και είναι σε διαρκή επαγρύπνηση. Κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί οποιοδήποτε παιχνίδι με προμήθεια τέτοια που να θίγει τα συμφέροντά μας. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να μπει στα πρακτορεία μας παιχνίδι που να πάρει δουλεία από το κίνο και να έχει 4% προμήθεια. Κάτι τέτοιο δεν το συζητάμε καν και για αυτό πρέπει να μην ανησυχούν όσοι από τους συναδέλφους φοβούνται το αντίθετο.



Το δίκτυο των 5500 χιλιάδων πρακτορείων ανήκει στους πράκτορες και αυτοί θα αποφασίσουν πως θα το διαχειριστούν. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας εξελέγει πρόσφατα μέσα από 140 ικανότατους αντιπροσώπους και έχει σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα των πρακτόρων. Αποτελεί την φυσική συνέχεια ενός πετυχημένου ΔΣ και μπορεί να πετύχει περισσότερα. Με την βοήθεια όλων, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις ιδέες παλαιών αλλά κυρίως με τη φρεσκάδα των νεότερων θα τα καταφέρει. Επιζητούμε τις προτάσεις σας οι οποίες θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται να κατασκηνώσετε στην Αθήνα, ένα e-mail αρκεί. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.





Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.



Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 7ΑΡΙ ΣΤΟ ΠΡΟΠΟ

Τα παρακάτω είναι στατιστικοί όροι βασισμένοι στα 7 πρώτα παιχνίδια του προπο παίζοντας πάντα το 7αρι. Έχουν μεγάλη επαλήθευση όταν το 7αρι δίνει από 100 ευρώ και πάνω.

Οι εναλλαγές στις 7 πρώτες τριπλές κόβουν με 4 έως 5 εναλλαγές ο όρος αυτός κόβει 41% και έχει επαλήθευση 85%
Αν βάλετε 5 εναλλαγές σταθερά κόβει 74% με επαλήθευση 50%

Τα συμμετρικά κόβουν 26% στα όρια 0-1 και έχουν επαλήθευση 86%
Αν βάλουμε συνδυασμό 5 εναλλαγές με 1 συμμετρικό κόβει 89% με επαλήθευση 29%

Υπάρχουν και άλλοι όροι για το 7αρι στο προπο που θα τους εξηγήσουμε στην πορεία.

Ο συνδυασμός των όρων 0 έως 1 συμμετρικά και 4 έως 5 εναλλαγές κόβουν 55% με επαλήθευση 72%

Βάζοντας και τα παράγωγα
3-3-1
4-1-2
Οι στήλες που κόβει 49% και επαλήθευση 86%


Για τα 7 πρώτα στο προπο έχουμε τα παράγωγα
2-1-4
2-2-3
2-3-2
3-1-3
3-2-2
Ζητάμε να βγει κάποιο από τα παραπάνω 5 παράγωγα
Οι στήλες που κόβει αυτός ο όρος είναι 60% και η επαλήθευση του είναι 72%

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΚΙΝΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Πράκτορας ΟΠΑΠ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Π.Π.Π.

Κλωνάρης Κίμων


Συνάδελφοι,
από φέτος τον Μάρτιο, που έφτασε η ώρα να επιστρέψω κι εγώ στην καθημερινότητα μου, μίλησα μαζί σας δυο φορές μόνο. Γιατί δεν αρμόζει να ανεβαίνεις στο δημόσιο βήμα και να απασχολείς τους πολλούς, όταν για την οποιαδήποτε αιτία έχεις ήδη τραβηχτεί στη γωνιά σου. Από τη μια να αποθέτεις τον Σταυρό του Μαρτυρίου (από άτακτη υποχώρηση, δειλία, προδοσία ή ότι άλλο θέλετε να υποπτεύεστε εσείς) και από την άλλη να έχεις το θράσος να «συμβουλεύεις» και τους άλλους. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Παρόλα αυτά αναγκάστηκα να πάρω, άλλες δυο φορές τον λόγο. Όχι καθοδηγητικά, παρά μόνο για να εξηγηθώ. Πρώτα να απολογηθώ γιατί ξαφνικά δήλωσα λιποτάκτης από τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες και μετά για να εξηγήσω τις διαφορές που ζητούσε η ΟΠΑΠ να περάσει στη Σύμβαση, την οποία είχα ήδη διαπραγματευτεί στο όνομα σας και την είχε εγκρίνει η Γενική μας Συνέλευση. Κι αφού, το κατά δύναμη, διευκρίνισα τα καθέκαστα, τελείωνα, τότε, με την επίκληση «Επιτρέψετε μου τώρα να επιστρέψω στην αφάνεια μου». Αυτό ήταν η αναγκαστική απόφαση μου, αυτό και έκανα. Όσοι ακόμη ψάχνουν να βρουν ύποπτα σενάρια, ίσως έχουν τη μύγα και μυγιάζονται. Δικαίωμα τους η κριτική.

Στη Θάσο, που σπαταλώ πια τη ζωή μου, δεν νεκρώθηκε δα και το μυαλό μου. Μετά τη βάρδια μου στο πρακτορείο, αρκετές νύχτες ξημερώνομαι μελετώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Έξι μεγάλα θέματα αποτελούν τα κεφάλαια αυτής της δουλειάς.

1) Η ΟΠΑΠ αυτή καθ’ αυτή, σαν εταιρία που πρέπει επιτέλους κάποτε να λειτουργήσει με κριτήρια ελεύθερης αγοράς. (Ήδη βλέπω τα χαμόγελα ικανοποίησης αρκετών από σας να ζωγραφίζονται στο πρόσωπο σας. «Ρίξ’ τα τους Κλωνάρη. Πες για τη ρεμούλα τους».Τα ρίχνω συνάδελφοι. Αλλά μέσα σ΄ αυτό το κεφάλαιο αναδεικνύονται κι άλλα προβλήματα. Όπως, π.χ., το απαράδεκτο καθεστώς να αμείβονται όλοι το ίδιο. Που είναι τα «πριμ παραγωγικότητας» της ελεύθερης αγοράς; Ξέρω-ξέρω. Τώρα ξινίσατε τα μούτρα σας. Το σύνθημα της ΠΟΕΠΠΠ πρέπει να είναι «ή όλοι ή κανείς». Ε, λοιπόν συνάδελφοι, ΚΑΝΕΙΣ. Είναι καλύτερα έτσι; Όμως το «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», δεν είναι η λύση).

2) Τα προϊόντα της ΟΠΑΠ κι η υπεράσπιση του Μονοπωλίου. (Γιατί είμαι πράγματι υπέρ του Μονοπωλίου και όχι σαν κάποιους ανόητους που ζητούν να έλθουν ανταγωνιστικές, δήθεν για να τους δώσουν καλύτερο Στοίχημα. Αλλά ονειρεύονται, σαν μικρά παιδιά, πως θα παίζουν ΚΙΝΟ της ΟΠΑΠ και στοίχημα των ...Ανταγωνιστών. Τέτοια ονειρεύονται. Ή ακόμη να παίζουν τα πρακτορεία φρουτάκια, με ωράριο περιορισμένο στις 9 το βράδυ...!).

3) Τα δίκτυα λιανικής της ΟΠΑΠ, γενικά. (Γιατί κάποιοι έχουν καταπιεί το παραμύθι πως αν παίξει η ΟΠΑΠ στο ίντερνετ, τότε αυτό θα γίνεται μέσω καρτών, που θα πωλούνται αποκλειστικά στα πρακτορεία. Σωστό είναι αν γίνει αυτό. Ποιος όμως τους είπε ότι θα αμείβονται με ποσοστό επί των πωλήσεων και όχι, π.χ., με ένα ευρώ ανά κάρτα, είτε αυτή είναι των 100 ευρώ είτε των 1.000 ευρώ; Γιατί ίντερνετ θα πει καλύτερες αποδόσεις. Ποιος θα δώσει καλύτερες τιμές, αν έχει κόστος πρακτόρευσης; Τέτοια ονειρεύονται; Πλανώνται πλάνην οικτράν. Φυσικά, από την άλλη μεριά, αν και η ΟΠΑΠ πέσει στην παγίδα και θελήσει να περάσει σε δεύτερη μοίρα τα φυσικό δίκτυο, τότε θα διαλυθεί εν μία νυκτί. Και αν κάποιοι αρμόδιοι σκέφτονται πως όταν προκαλέσουν τέτοια ζημιά δεν θα πάθουν οι ίδιοι τίποτε, παρά απλώς θα αλλάξουν πόστο, τότε λάθος λογαριάζουν. Γιατί την προδοσία τους θα την πληρώσουν ακριβά. Και όπως θα φοβάμαι εγώ για το μέλλον της δικής μου οικογένειας, αν διαλύσουν την ΟΠΑΠ, έτσι θα φοβούνται κι αυτοί για τις δικές τους. Θα βρεθεί δικαστής να μας δικάσει;).

4) Τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ. (Που αν αφαιρέσεις αυτούς που ανοιγοκλείνουν από χρέη, χωρίς να συμπεριλαμβάνω όσους αναγκάστηκαν να κάνουν διακανονισμό μια φορά, αυτούς που παίζουν τα μεγάλα στοιχήματα με προμήθεια 2% και αυτούς που έχουν ετήσιο εκκαθαριστικό κάτω από 20.000 μεικτά, τότε αμέσως-αμέσως μένουμε μόνο 4459. Αυτοί που παίρνουν λιγότερα από 20.000, έχουν ΟΛΟΙ δηλώσει στην ΟΠΑΠ πως κάνουν και άλλη δουλειά στο πρακτορείο τους και τώρα που η Σύμβαση προβλέπει μόνο αμιγή πρακτορεία, παραπονούνται πως ...δεν βγαίνουν! Να με συμπαθούν αλλά δεν είναι επαγγελματίες πράκτορες. Και αν υπολογιστεί πως οι εργατικοί νόμοι προβλέπουν για το ελάχιστο ωράριο ενός πράκτορα, που δουλεύει μόνος το πρακτορείο του 77,5 ώρες εβδομαδιαίως και κλείνει μιάμιση ώρα το μεσημέρι εκτός Σ/Κ, ως αμοιβή την αποζημίωση των 24.300 ευρώ, με βάση τις υπερωρίες και την εργασία χωρίς ρεπό και άδεια διακοπών, τότε για να του περισσέψουν αυτά τα χρήματα που ούτως ή άλλως θα τα έπαιρνε οπουδήποτε αλλού, πρέπει να έχει μικτό ετήσιο εκκαθαριστικό πάνω από 42.829 ευρώ. Αν έχει παρακάτω, δεν είναι επιχειρηματίας έτοιμος να ανοίξει τις δουλειές του, αλλά μεροκαματιάρης υπάλληλος της ΟΠΑΠ. Χωρίς αυτούς μένουμε 3.822 και πάει λέγοντας...).

5) Η Συνδικαλιστική Οργάνωση των πρακτόρων, αρχίζοντας από την ΠΟΕΠΠΠ. (Που αν εφαρμοστούν τα παραπάνω, τότε θα χαθούν αμέσως ...8 πρόεδροι Σωματείων και 42 αντιπρόσωποι από τους 140 της Γενικής Συνέλευσης. Τόσο καλά είναι τα πράγματα).

6) Και τέλος η Συνεταιριστική Οργάνωση των πρακτόρων, ο Σ.Ε.Π.Π.Π.. (Που πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη μας).

Τα αποτελέσματα αυτής της επίπονης δουλειάς θα σταλθούν στην ΠΟΕΠΠΠ και ας τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει και αν θέλει. Όμως χθες (2/8/2009) που πάλι μελετούσα αυτά τα ζητήματα, μου τηλεφώνησε ένας συνεργάτης από παλιά, ο Σωκράτης ο Βαρακλιώτης, και μου ζήτησε να εξεταστεί η περίπτωση να συνεργαστούν οι πράκτορες με ιδιωτική εταιρία εξόφλησης λογαριασμών. Του απάντησα πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, κυρίως γιατί δεν έχει την έγκριση της ΟΠΑΠ. Επίσης γιατί με αυτή την εταιρία θα πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά ταμειακές μηχανές και τέλος γιατί ειδικά για τον ΟΤΕ ζητά να παίρνει αμοιβή περίπου 48 λεπτά ανά συναλλαγή ενώ στον ΣΕΠΠΠ έχουμε εξασφαλίσει μέγιστο ποσό ετήσιου κόστους μηχανογράφησης, τα 500 ευρώ ανά εισπράκτορα. Περίπου δηλαδή 4 με 5 λεπτά ανά συναλλαγή.

Ο Σωκράτης επέμενε στα επιχειρήματα του. Τον διέκοψα μια και καλή λέγοντας πως αυτή τη στιγμή ο ΣΕΠΠΠ κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτό είναι που προέχει. Πρέπει να βρεθεί καινούργια διοίκηση και να δοθεί λύση άμεση στα οικονομικά του. Του εξήγησα αναλυτικότερα κάποια από τα επείγοντα προβλήματα τα οποία σας παραθέτω και παρακάτω. Εκεί έκλεισε η κουβέντα μας.

Το πρωί μου τηλεφώνησαν ότι στην ιστοσελίδα που οργανώνει ο Βαρακλιώτης, έγραψε: «Σήμερα τελειώνει το όνειρο. Το όραμα που μοιραστήκαμε, προκειμένου να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να κινηθούμε πιο επαγγελματικά. Η λειτουργία ενός συνεταιρισμού και μαζί η ευκαιρία που δόθηκε στους πράκτορες να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις τους σε μια νέα πορεία ανεξαρτησίας με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της τεράστιας δημοτικότητας που έχουν ως δίκτυο, χάθηκε».

Ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο μετά από αυτό και απάντησε δημόσια «Εγώ το θέμα το ανέβασα γιατί ήταν είδηση και είχα υποχρέωση ως Ηλεκτρονική εφημερίδα πρακτόρων ΟΠΑΠ»! Αυτόν τον τίτλο δεν του τον απένειμα εγώ. Ας κρίνει η ΠΟΕΠΠΠ.

Στη συνέχεια μου ζήτησε επίσης να του δώσω κάποια στοιχεία, ώστε να απαντά σε όσους ζητούν λεπτομέρειες, και του έστειλα την παρακάτω προσωπική επιστολή.

«Φίλε Σωκράτη, καλησπέρα.
Ενημερώθηκα πως ανακοίνωσες στους συναδέλφους, το «τέλος» του Συνεταιρισμού! Φαντάζομαι πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. Εκεί σου εξήγησα πως:

1) Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. αυτοκαταργήθηκε, αφού 4 από τα 7 μέλη επέλεξαν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.. Αλλά αυτό ρητά απαγορεύεται από το καταστατικό του Σ.Ε.Π.Π.Π.Π. Θυμάσαι πως το είχαμε βάλει στο καταστατικό του Συνεταιρισμού για να μη μαζεύονται όλες οι «εξουσίες» στα ίδια άτομα. Έτσι σήμερα δικαίωμα συμμετοχής στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Π.Π. εξακολουθούν να έχουν μόνο ο υπογράφων, η κ. Θανοπούλου και η κ. Βυθούλκα, που όμως είναι πλέον συνταξιούχος πράκτορας. Αλλά στους 7 οι 3 δεν σχηματίζουν απαρτία.

2) Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, παρόλο που μέχρι στιγμής ο ΣΕΠΠΠ δεν είχε ούτε ένα ευρώ έσοδα, είχε πράγματι έξοδα και μια μικρή απόδειξη είναι τα ίδια τα Καταστατικά που 5.000 πράκτορες κρατούν στα χέρια τους. Σύνταξη, εκτύπωση και κούριερ, πιστεύετε πως ήταν δωρεάν; Κάποιος τα έβαλε αυτά.

3) Ο Σ.Ε.Π.Π.Π. δεν εισέπραξε τις συνδρομές των υποψηφίων μελών του, γιατί αν δημιουργούνταν Βιβλίο Ταμείου, τότε πάλι σύμφωνα με το Καταστατικό του θα έπρεπε να ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές. Αυτό είχαμε πει, για να μη λένε οι γνωστοί «γκρινιάρηδες» πως τρώμε τις συνδρομές. Γνωρίζεις όμως πόσο ακριβό είναι το κόστος των ορκωτών. Δηλαδή τι θα κάναμε; Θα μαζεύαμε 400άρια για να τα δίναμε στους λογιστές; Είπαμε λοιπόν να περιμέναμε πρώτα την έναρξη των δραστηριοτήτων και μετά να εισπράτταμε συνδρομές, άρα και να εγγράψουμε μέλη, παρόλο που είχαμε μαζέψει εκατοντάδες αιτήσεις. Αυτά όλα, εσύ τα γνώριζες.

4) Για την έναρξη των δραστηριοτήτων έπρεπε:
a. Να δημιουργηθεί ο Σ.Ε.Π.Π.Π.
b. Να αναγνωριστεί από την ΟΠΑΠ
c. Να υπογραφεί η πρώτη σύμβαση με την αγορά (ΔΕΗ)
d. Να υπογραφεί ή Σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα
e. Να αποκτηθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τη μηχανοργάνωση του ΣΕΠΠΠ και τη σύνδεση του με τα πρακτορεία των μελών του.

Όλα αυτά έγιναν, βέβαια με πάρα πολύ κόπο και σιγά-σιγά. Προείχαν οι υποχρεώσεις στην ΠΟΕΠΠΠ.

5) Έπρεπε επίσης να βγει υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των πρακτορείων του ΣΕΠΠΠ από Ταμειακές Μηχανές. Παρόλο που έχουμε τις σχετικές διαβεβαιώσεις, τυπικά ακόμη δεν πήραμε την απόφαση αυτή στα χέρια μας. Αλλά τι έπρεπε να γίνει; Να υποχρεώσουμε χιλιάδες πράκτορες να χρεωθούν την έναρξη Βιβλίων και Στοιχείων και μετά να τους πούμε πως απαλλάχτηκε ο ΣΕΠΠΠ και άδικα αγόρασαν τις μηχανές; Προτιμήσαμε να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Για όλα αυτά θα βγει λεπτομερής ανακοίνωση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα.

Και πάμε στο δια ταύτα. Ο ΣΕΠΠΠ έχει έδρα. Αλλά ήταν το σπίτι μου στην Αθήνα, που πλέον το ξενοίκιασα! Ο ΣΕΠΠΠ έχει γραμματειακή υποστήριξη. Αλλά ήμουν εγώ που έκανα και χρέη γραμματέα! Τι περιμένατε; Να γράφω μόνος και να στέλνω ενημερωτικά e-mail στους εκατοντάδες πράκτορες που έκαναν αίτηση; Γίνεται αυτό; Απλά όταν υπήρχε κάποια είδηση, έστελνα ανακοίνωση στις εφημερίδες.

Ο ΣΕΠΠΠ, για να υπάρχει, χρειάζεται και μια εγγυητική επιστολή 30.000 ευρώ που την έχω καταθέσει εγώ, με δάνειο που υπόγραψα στην Εθνική Τράπεζα και κοστίζει 591 ευρώ την μήνα και άλλα 225 κάθε τρίμηνο. Ζήτησα να βρεθεί τρόπος να ξεμπλοκαριστώ από αυτό το δάνειο. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Και χθες που κι εσύ Σωκράτη μου ζήτησες να βρω άλλη λύση, σου είπα ξεκάθαρα: «Εγώ κλείνω χρόνο με αυτό το βάσανο. Το είχα ξεκινήσει για 2-3 μήνες και χρονίσαμε. Δεν έχω πια την οικονομική δυνατότητα. Βάλε λοιπόν Σωκράτη εσύ τα 30.000 και ούτε γάτα ούτε ζημιά». Δεν συμφώνησες όμως. Αλλά έβγαλες ανακοίνωση πως πέθανε ο ΣΕΠΠΠ.

Ο ΣΕΠΠΠ βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Με μόνο 3 μέλη στο Δ.Σ. από τα 7 που εκλέχτηκαν. Και σήμερα ζήτησα την ακύρωση της εγγυητικής. Δυστυχώς δεν είχα άλλη οικονομική δυνατότητα. Όμως χωρίς την εγγυητική, η ΔΕΗ ακυρώνει τη σύμβαση. Και χωρίς τη βασική αυτή σύμβαση, ο ΣΕΠΠΠ τελειώνει. Αυτά είπαμε.

Όσο για τις γαλαντομίες να είμαι έμμισθος Διευθυντής του ΣΕΠΠΠ και άλλα τέτοια, νομίζω πως με προσβάλλουν. Ποτέ δεν ζήτησα αμοιβή. Όμως και σου θυμίζω πως ΟΛΟΙ σας συμφωνήσατε, όταν κάναμε το Καταστατικό, να μη δικαιούμαι ούτε ένα ευρώ έστω για κάποια έξοδα «για να μη φωνάζει η αντιπολίτευση στην ΠΟΕΠΠΠ». Τώρα τι άλλαξε; Επειδή είστε σίγουροι πως θα τα αρνηθώ;

Σε κάθε περίπτωση, εγώ έφτασα στο δικό μου τέρμα. Δεν αντέχει άλλη ζημιά η οικογένεια μου. Ψάχνω να βρω σε ποιον θα παραδώσω τη σκυτάλη. Θα τη ζητήσει κανείς;»

Αυτά του έγραψα και τα μετέφερε στο μπλοκ του. Όπως είναι ήδη γνωστό εγώ στην ιστοσελίδα αυτή δεν είμαι ούτε αναγνώστης ούτε μέλος, από τότε που, για να είμαι μέλος, μου ζητήθηκε επιπλέον να παραδώσω προσωπικά μου δεδομένα. Τους είχα γράψει:

«Καλησπέρα στην παρέα σας, για τελευταία φορά. Τα στοιχεία που μου ζητά ο Σωκράτης να του παραδώσω, για να πάρω κωδικό, αν παραπέσουν σε εταιρία ανταγωνιστική της ΟΠΑΠ, τότε θα έχει στα χέρια της ότι χρειάζεται για να αρχίσει τις υποσχέσεις και τις προσφορές, προκειμένου να δημιουργήσει δικό της δίκτυο, μέσα από τα δικά μας πρακτορεία. Άλλωστε η δέσμευση του volosbet είναι μόνο ότι «δεν θα δημοσιοποιηθούν». Σε αυτό διαφωνώ κάθετα και ανυποχώρητα. Στο πρακτορείο μου δεν έβαλα ποτέ τίποτε ανταγωνιστικό της ΟΠΑΠ. Ούτε λαχεία, ούτε Ξυστό -ακόμη και τότε που μεσουρανούσε- ούτε ΟΔΙΕ. Είμαι αρκετά μεγάλος για να αλλάξω μυαλά. Και ότι κάνω το κάνω φόρα παρτίδα. Δεν μου αρέσουν τα παράνομα. Γι’ αυτό σας χαιρετώ. Μαζί περάσαμε καλά και κάποιες φορές και δημιουργικά. Αλλά όλα τα καλά έχουν κάποτε ένα τέλος».

Με την δραστηριότητα λοιπόν αυτή του Σωκράτη του Βαρακλιώτη δεν έχω καμιά σχέση. Με τον ίδιο φυσικά πάντα είχα και θα έχω, εκτός αν ο ίδιος αποφασίσει διαφορετικά. Τις τεχνοκρατικές του γνώσεις τις θεωρώ πολύτιμες. Για τα λοιπά κρίνεται κι αυτός κατά περίπτωση. Όπως όλοι μας.

Η δημοσίευση της επιστολής που έστειλα στον Σωκράτη για τον ΣΕΠΠΠ, με άφησε εκτεθειμένο. Μαθαίνω πως παλιοί συνεργάτες με λοιδορούν ως «Καίσαρα που επειδή έφυγα θέλω να δημιουργήσω πίσω μου χάος», άλλοι πρότειναν να μου βγάλουν μισθό και άλλοι ζήτησαν να γίνει έρανος για να στηριχτώ ...οικονομικά. Λυπάμαι αν αυτό κατάλαβαν. Ο ΣΕΠΠΠ μόλις πάρει στα χέρια του την απαλλαγή από τις ταμειακές μηχανές, είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του.

Φυσικά πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της έκπτωτης Διοίκησης αλλά και της νέας σύμβασης με την ΔΕΗ, μετά την απόσυρση της εγγυητικής. Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται. Στη συνέχεια όλα θα τρέξουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Έτοιμες είναι οι συμβάσεις με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, την WESTERN UNION, εταιρίες διαφημιστικών προβολών, αυτόματων πωλητών, συνδρομητικής τηλεόρασης, αγοράς φτηνού εξοπλισμού πρακτορείων, εφημερίδας των παιχνιδιών του κλάδου, τοποθετήσεις ΑΤΜ Τράπεζας στα πρακτορεία που και ενοίκιο θα μας δίνει αλλά προπαντός θα λύσει και το πρόβλημα της εγκληματικότητας (υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις σε αυτό) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Η σύμβαση με την Εθνική ήταν μια πολύ καλή αρχή. Θα εισπράττει ο πράκτορας από τους λογαριασμούς π.χ. Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και την Δευτέρα θα βγαίνει ένα εκκαθαριστικό που θα του λεει πόσα πρέπει να πληρώσει την Τρίτη. Αν τα καταθέσει έχει καλώς. Αλλιώς ο ΣΕΠΠΠ θα τα εισπράττει από την τράπεζα και φυσικά θα τρέχουν τότε τόκοι δανείου στην Τράπεζα για τον πράκτορα, μέχρι να τα καταθέσει κανονικά. Αλλά μέχρι το ποιο ποσό θα τον καλύπτει η Τράπεζα, αυτό θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προσωπική του πιστοληπτική ικανότητα. Θα πηγαίνει τη δήλωση φόρου, θα ελέγχουν το Τειρεσία και θα αποφασίζει η Τράπεζα το πλαφόν του καθενός. Καμιά ανάμιξη ο ΣΕΠΠΠ. Κι αν το πρακτορείο καλύπτει το πλαφόν, τότε θα πέφτει η γραμμή μέχρι να καταθέσει χρήματα. Αν κάποιος είναι αφερέγγυος για τις Τράπεζες, τότε θα παίρνει φυσικά μηδενικό πλαφόν και θα μπορεί να ενεργοποιείται στον ΣΕΠΠΠ, μόνο με προκαταβολικές καταθέσεις. Ο ΣΕΠΠΠ δεν είναι συνδικαλισμός να εφαρμόζει το «ή όλοι ή κανείς». Ο ΣΕΠΠΠ είναι επιχείρηση. Και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να λειτουργεί με Συνδικαλιστές. Χρειάζεται έμπειρα στελέχη της αγοράς. Το Δ.Σ. και η Γ.Σ. μόνο θα χαράζουν πολιτική. Την υλοποίηση θα την αναλάβουν οι τεχνοκράτες. Κανέναν Κλωνάρη δεν θα έχει ανάγκη.

Πολλά έχουμε να κερδίσουμε από αυτά. Θα τα διαβάσετε μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν θα δημοσιοποιηθεί η μελέτη που ανάφερα προηγουμένως. Αλλά θέλουν πολύ δουλειά. Τίποτε δεν μας χαρίζεται. Ούτε και βοηθά να βγαίνουν κορώνες.

Μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω και οπωσδήποτε πριν από τον φετινό Δεκέμβριο, έχω αναλάβει δημόσια την δέσμευση να μην φύγω από τον ΣΕΠΠΠ. Οπωσδήποτε όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτε ούτε για την υποχρεωτική αλλαγή διοίκησης ούτε για την εγγυητική. Ας δώσουν λύση (τις αμέσως επόμενες ημέρες) οι υπόλοιποι του ΣΕΠΠΠ, μόνο σε αυτά τα δυο συγκεκριμένα προβλήματα και για όλα τα άλλα αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.
Μέχρι τον Δεκέμβριο.

Υ.Γ.: Σε όσους σπαταλούν τα λόγια τους προτείνοντας να διεκδικήσει η ΠΟΕΠΠΠ λαγούς με πετραχήλια, τους λεω μόνο αυτό. Όταν κερδίζεις κάτι, κάποιος το χάνει. Για να του το πάρεις, χρειάζεται να του το αρπάξεις με τσαμπουκά ή να το πληρώσεις. Ας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν τσαμπουκά και οι 5.100 πράκτορες; Κι αν δεν έχουν, τι είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε; Εν ολίγοις, ή ματώνεις όταν ξεκινάς «Απεργίες Διάρκειας» ή αλλιώς, όταν προτείνεις το τι πρέπει να διεκδικήσουμε, να λες και το τι είσαι πρόθυμος να δώσεις, όπως για το 8% στο ΚΙΝΟ, που κάναμε και πετυχημένη απεργία αλλά και δώσαμε 2,5 ώρες διεύρυνση ωραρίου. Να πάψουν οι λεονταρισμοί με 70 άτομα έξω από τον ΟΠΑΠ της Αθήνας και με 4 κλεισμένους στο Μηχανογραφικό. Να μη τα ρίχνουμε όλα στο νέο συμβούλιο της ΠΟΕΠΠΠ. Αυτοί έφταιξαν μόνο γιατί πίστεψαν τις αγωνιστικές υποσχέσεις των αγωνιστών του καναπέ και πήραν τα μυαλά τους αέρα, με απεργίες ...μέχρι τελικής πτώσης!!! Ε, ήρθε η πτώση και το ευχαριστηθήκαμε. Αλλά ούτε και να κρύβονται αυτοί που από τη μια ψηφίζουν ηρωικά να συνεχιστεί η απεργία και ταυτόχρονα δηλώνουν πως στον δικό τους τον νομό ...δεν μπορούν κρατήσουν τα 50-60 πρακτορεία κλειστά. Άντε να μη βγάλω τα πρακτικά στον αέρα και κάτι παλικαράκια δεν ξέρουν που να κρυφτούν. Όχι και να βγαίνουν στα site μετά να το παίζουν ανένδοτοι...


ΚΙΜΩΝ ΚΛΩΝΑΡΗΣ.