Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ζητείται κατάργηση του φόρου στα κέρδη ΟΠΑΠ

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το Σωματείο πρακτόρων ΟΠΑΠ να επανεξετάσει τη στάση του και τυχόν νέες κινητοποιήσεις με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης μέσω του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας - Οικονομικών και Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στην οποία και τονίζουν ότι μπαίνει σε κίνδυνο το εισόδημα 5.500 περίπου πρακτόρων και των οικογενειών τους και μάλιστα προς όφελος των εταιρειών του διαδικτυακού που ασχολούνται με τυχερά παιχνίδια.
Στην ερώτηση σημειώνεται ότι οι πράκτορες του Ο.Π.Α.Π. είναι ανάστατοι και ζητούν την απόσυρση του νόμου - δώρου στις εταιρείες του διαδικτύου που εξάγουν δισεκατομμύρια στους φορολογικούς παραδείσους, ενώ εκφράζουν το φόβο ότι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο ξεπούλημα του Ο.Π.Α.Π., ρωτώντας ποια μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει τη χαριστική διαρροή δισεκατομμυρίων σε offshore εταιρείες παράνομου στοιχήματος, αν είναι στις προθέσεις και μετά τις άμεσες αντιδράσεις, να προβούν στην ανάκληση του 10% από το πρώτο, κιόλας, κερδισμένου ευρώ;
Ρωτούνται επίσης με ποιους τρόπους θα αναπληρώσουν τα υπουργεία τις επιχορηγήσεις του Ο.Π.Α.Π., σε κοινωφελή ιδρύματα και σκοπούς.
Ενώ η ερώτηση κλείνει ως εξής:
«Ποιος ευφυής εγκέφαλος στοχάστηκε να θέσει τέρμα στην ελπίδα των χιλιάδων μικροπαικτών, που, ούτως ή άλλως, ούτε που διανοούνται να περάσουν το κατώφλι ενός καζίνο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου