Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.

Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ








Αθήνα 9/8/09

Ενημέρωση μελών







Φορολογία κερδών: Μέτα την κατάθεση του πορίσματός από την επιτροπή της ομοσπονδίας εντάθηκαν οι προσπάθειες ενημέρωσης για την επίλυση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη η Γεν. Γραμ. κ. Τζαμπασλή και ο Ταμίας του ΔΣ κ.Αθανασιάδης είχαν επαφές με τον Υπουργό Β. Ελλάδος και Βουλευτές της περιφέρειας τους. Από την Αθήνα ο Αντιπ. κ. Πίγκος και ο κ.Ντόμαλης είχαν διαδοχικές επαφές με Βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων και ο πρόεδρος κ.Τοπτσίδης με τον Υφ.Οικονομικών, με στελέχη του υπουργέιου Οικονομίας και με τον Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κ.Ασημακόπουλο. Όλες οι επάφές είχαν θετική ανταπόκριση καθώς όλοι μετά την αναλυτική παρουσίαση του θέματος κατάλαβάν την ορθότητα των θέσεων μας και πείσθηκαν για τις προτάσεις μας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η βούληση του Υπουργείου, όπως αυτή τουλάχιστον αποτυπώνεται από τις μέχρι τώρα συζητήσεις είναι να δεχθεί την εφαρμογή του νόμου, αλλά με την αναθεώρηση της σκέψης περί αφορολογήτου ποσού. Το ύψος του ποσού μένει να καθοριστεί και είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση. Έχει καταστεί σαφές ότι η ομοσπονδία δεν θα δεχθεί ποσό που μικρότερο από αυτό που θίγει την ανακύκλωση των παιχνιδιών.



Κάπνισμα: Ο πρόσφατος νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος έχει φέρει αναστάτωση στα πρακτορεία. Έχουν γίνει προσπάθειες με επαφές με το Υπουργείο Υγείας αρχικά να εξαιρεθούμε του νόμου όπως τα καζίνο αλλά μέχρι να γίνει αυτό είναι προφανές ότι πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε το νόμο. Δυστυχώς μερικοί συνάδελφοι δεν τον εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να παρατηρείτε το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και αυτό δεν είναι επιτρεπτό.



Στοίχημα: Ένα από τα άμεσα σχέδια της ομοσπονδίας είναι η σύσταση ομάδας εργασίας που θα μελετήσει και θα παρουσιάσει την ΟΠΑΠ ΑΕ, συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις για την καλυτέρευση του παιχνιδιού. Το στοίχημα είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι της εταιρείας με δυνατό και συνεχώς αναπτυσσόμενο ανταγωνισμό. Είναι ανεπίτρεπτο να λειτουργούμε σε περιβάλλον μονοπωλίου όταν οργιάζει το ιντερνετικό στοίχημα. Η βελτίωση του κουπονιού με χαμηλότερη γκανιότα, μονά παιχνίδια, ειδικά στοιχήματα, live betting, είναι πράγματα που πρέπει να συμβούν και θα τα απαιτήσουμε. Όχι με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις που θα διασφαλίσουν τα ποσοστά μας, θα αυξήσουν το τζίρο του παιχνιδιού, θα περιορίσουν το trading, αλλά θα διασφαλίσουν και την κερδοφορία των μετόχων της εταιρείας. Πέρασε ο καιρός που αυτά τα θέματα τα συζητάγανε στα γραφεία του 4ου ορόφου και μένανε εκεί. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και θα απαιτήσουμε λύσεις. Άμεσα.



Κίνο: Το δημοφιλές παιχνίδι της ΟΠΑΠ ΑΕ, το αποκούμπι των κερδών πρέπει να προστατευθεί και να βελτιωθεί τώρα που πάει καλά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε την πτώση για να κινηθούμε. Ήδη με πρόταση της ΠΟΕΠΠΠ οι κάρτες των ΤΑΧ μειώθηκαν στα 30 ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί και ανάλογη πρόταση για την αναδιανομή των αζήτητων κερδών με επανατοποθέτηση τους στο παιχνίδι. Όχι άλλα σπίτια και αυτοκίνητα. Αναδιανομή μέσω λαχνών που θα εξαργυρώνονται μόνο με δελτία. Παράλληλα θα κατατεθούν και κάποιες άλλες προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα ανεβάσουν περισσότερο την απόδοση του παιχνιδιού.



Συμβάσεις: Ήδη με απόφαση του ΔΣ, έχει ομόφωνα ψηφιστεί ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία, υπό τις παρούσες συνθήκες. Κανείς πράκτορας δεν θα υπογράψει. Οι πράκτορές μοχθούν καθημερινά για τη γιγάντωση της εταιρείας. Το ίδιο κάνουν και αρκετά ικανότατα στελέχη της εταιρείας. Είναι όμως λυπηρό αυτή η άρτια σχέση να μην μπορεί να ολοκληρωθεί με την υπογραφή μιας σύμβασης. Πως είναι δυνατόν ενώ κάποιοι υπόσχονται αμοιβαία αποκλειστικότητα, κάποιοι άλλοι να σχεδιάζουν την εισαγωγή ιντερνετικών εταιρειών στην Ελληνική αγορά. Πως είναι δυνατόν η ξέφρενη αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας να μην συνδυάζεται με αντίστοιχη ανάπτυξη των πρακτορείων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακούστηκαν πρόσφατα και κάποιες φήμες για προμήθειες του 4%. Μέγα λάθος. Η δουλεία του χαμάλη τελείωσε. Αν θέλετε συνεργάτες, εδώ είμαστε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.



Ξυστό: Μέσα στη προηγούμενη εβδομάδα προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το Ξυστό. Η ομοσπονδία παρακολουθεί από κοντά το θέμα και είναι σε διαρκή επαγρύπνηση. Κανείς δεν πρόκειται να δεχθεί οποιοδήποτε παιχνίδι με προμήθεια τέτοια που να θίγει τα συμφέροντά μας. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να μπει στα πρακτορεία μας παιχνίδι που να πάρει δουλεία από το κίνο και να έχει 4% προμήθεια. Κάτι τέτοιο δεν το συζητάμε καν και για αυτό πρέπει να μην ανησυχούν όσοι από τους συναδέλφους φοβούνται το αντίθετο.



Το δίκτυο των 5500 χιλιάδων πρακτορείων ανήκει στους πράκτορες και αυτοί θα αποφασίσουν πως θα το διαχειριστούν. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας εξελέγει πρόσφατα μέσα από 140 ικανότατους αντιπροσώπους και έχει σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα των πρακτόρων. Αποτελεί την φυσική συνέχεια ενός πετυχημένου ΔΣ και μπορεί να πετύχει περισσότερα. Με την βοήθεια όλων, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις ιδέες παλαιών αλλά κυρίως με τη φρεσκάδα των νεότερων θα τα καταφέρει. Επιζητούμε τις προτάσεις σας οι οποίες θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε. Δεν χρειάζεται να κατασκηνώσετε στην Αθήνα, ένα e-mail αρκεί. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.





Για την Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.



Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Α. ΛΥΡΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου