Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

FACES 4.0 > Ξέρω ποιος είσαι! (Προγραμμα Που Χρησιμοποιει Η Αστυνομια Για Την Εικονα Υποπτων)


Τι θα λέγατε εμείς οι πράκτορες να φτιάχνουμε με το παρακάτω πρόγραμμα τα χαρακτηριστικά ενός λαμογιου που μας την έκανε και μας έριξε κανόνι και να το ανεβάζουμε σε μια βάση στο ιντερνετ ώστε να προσέχουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι?

Είναι και νόμιμος τρόπος








Τι είναι το “FACES”?

Το πρόγραμμα αυτό καθιστά εύκολο για κάθε αστυνομικό (και όχι μόνο) να συνδιάσουν χαρακτηριστικά κάποιου προσώπου έτσι ώστε να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εμπειρία του να εντοπίσει και να συνδιάζει χαρακτηριστικά προσώπων. Απλά όλα τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα αυτό.

> FACES 4.0

Το “Faces 4.0″ είναι η τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση του Faces. Έχει ενισχυμένη βάση δεδομένων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τις εικόνες σε μορφή JPEG για χρήση σε αστυνομικά δελτία, συμβουλές και ιστοσελίδες. Επίσης υπάρχουν τρία νέα χαρακτηριστικά στα μαλλιά, στις τρίχες αλλά και σε σήματα όπως piercings, κρεατοελιές, ουλές και τατουάζ.

> Τι έχει ακριβώς αυτό το πρόγραμμα;

Στο “Faces 4.0″ συγκεκριμένα υπάρχουν 4.400 χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των νέων της Λατινικής, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας. Το “Faces 4.0″ όπως είπα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ακριβή σύνθετα και των δύο φύλων και για κάθε φυλή. Τα επιλεγμένα χαρακτηριστικά αναμειγνύονται μαζί για να παράγουν μια φωτογραφία. Τα νέα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του “Faces” είναι η ικανότητα να βελτιώσει την ακρίβεια της εικόνας, επιλέγοντας μεταξύ των τριών νέων χαρακτηριστικών (όπως ανέφερα στην αρχή) αλλά και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε καπέλα, γυαλιά κτλ…

> Κωδικοί αναγνώρισης

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του FACES είναι ότι ενεργοποιεί αυτόματα έναν “Biometric Alphanumeric Code” (BAC) για κάθε πρόσωπο που σύνθετα δημιουργείτε. (Ο BAC δηλαδή που σε αυτόν υπάρχουν τα ειδικά χαρακτηριστικά του -μάτια, μύτη, στόμα κτλ της κάθε εικόνας). Αυτό το ψηφιακό “δακτυλικό αποτύπωμα” μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών σε οποιαδήποτε μορφή (τηλέφωνο, φαξ, e-mail) και χρησιμοποιείται για να αναδημιουργήσει κάθε εικόνα του FACES σε ακριβή λεπτομέρεια. Ο BAC είναι λιγότερο από 1kb και και είναι ιδανικός για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων μεταξύ αστυνομικών αυτοκινήτων και των σταθμών.

> Αναγνώριση / ταυτοποίηση
Η ικανότητα της δημιουργία των διαφόρων προσώπων θα πρέπει φυσικά να συνδυάζεται με την αναγνώριση των τεχνολογιών. Η αστυνομία μπορεί να οικοδομήσει ένα σύνθετο ενός υπόπτου και να το χρησιμοποιεί για να αναζητήσει ηλεκτρονικά mugshot σε κάθε φωτογραφία και άλλες βάσεις δεδομένων. Αντιστοιχίες μπορούν στη συνέχεια να παρουσιάζονται ως ένα “εικονικό lineup” για την θετική ταυτοποίηση των μαρτύρων.

> Αστυνομικά δελτία και ειδοποιήσεις
Το FACES 4.0 επιτρέπει την εύκολη εξαγωγή εικόνας σε JPEG που μπορούν να καταχωρηθούν και σε αστυνομικά δελτία, συμβουλές και ιστοσελίδες. Με το FACES 4.0 μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με έκτακτης ανάγκης / συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, όπως πορτοκαλί για κοινοποιήσεις προειδοποίησης, για απειλούμενων με εξαφάνιση παιδιών, όπου σύνθετα στοιχεία μπορεί να είναι ουσιώδη για άμεσες, συντονισμένες προσπάθειες επιβολής του νόμου.

> Βίντεο Enhancementa
Είναι η επιτυχής ενσωμάτωση FACES 4.0 με βίντεο τεχνολογίες για τη βελτίωση της. Οι τεχνολογίες αυτές χρησιμοποιούνται για την απομόνωση, σταθεροποίηση και η ενίσχυση της εικόνας ενός υπόπτου που καταγράφονται στο βίντεο επιτήρησης. Με το FACES μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός σύνθετου που βασίζεται στην ενίσχυση της εικόνας και άλλων πληροφοριών, όπως μαρτυρούν οι περιγραφές. Το αποτέλεσμα είναι μια καθαρή, όπως και η φωτογραφία-εικόνα για την ταυτοποίηση και την παρακολούθηση υπόπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου